Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Για φοροδιαφυγή ελέγχονται πατέρας και γιος Καλογρίτσας





Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος.
Πρόκειται για δυο σοβαρές δικογραφίες με επίκεντρο τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον γιο του, που εξετάζονται εξονυχιστικά από την Δικαιοσύνη, από τον Ιανουάριο του 2015 στο πλαίσιο της έρευνας για τις λίστες της φοροδιαφυγής, με τη μια μάλιστα υπόθεση να βρίσκεται λίγο πριν το στάδιο της παραπομπής σε δίκη.

Η πρώτη δικογραφία, που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα, αφορά στη φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 
Η δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά στον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων. Όμως, για να μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό. Η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου