Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ο Πανούσης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουφοντίνας που κρύωνε


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να κατονόμασε ο Γιάννης Πανούσης, σύμφωνα με το «LamiaReport», είναι η 
Βασιλική Λέβα από τη Φθιώτιδα. Μάλιστα ο κος Πανούσης, είχε από την Άνοιξη διαχωρήσει τη θέση του με τις ενέργειές της και ειδικά με την επίσκεψή της σε καταδικασμένο μέλος της «17Ν» , στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλευόταν.Ωστόσο η ίδια, διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι τίποτε από αυτά που καταγγέλλει ο κ. Πανούσης δεν ισχύει. «Ναι, στο παρελθόν υπήρξε μαζί του ιδεολογική σύγκρουση, αλλά ως εκεί. Αυτά τα οποία ισχυρίζεται περί απειλών βρίσκονται στη σφαίρα της φαιδρότητας» είπε στον Βηματοδότη η βουλευτής, η οποία μάλιστα όπως λέει εμφανίζεται πρόθυμη να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.Πάντως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, (Τα Νέα – 27/03/15, Ελεύθερος Τύπος 14/04/15), το νοσηλευτικό προσωπικό είδε τη βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει στο θάλαμο του Κουφοντίνα και να βγαίνει ύστερα από 45 λεπτά. Το κλίμα της συνάντησης περιγράφεται ως οικείο, με τη κ. Λέβα να τον ενημερώνει για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των φυλακών Γ’ Τύπου.
Αυτό που συζητήθηκε ιδιαίτερα στο νοσοκομείο, ήταν το γεγονός ότι η βουλευτής, κατά την αποχώρησή της ζήτησε από το παρευρισκόμενο προσωπικό να κλείσει το παράθυρο του δωματίου για να μην… κρυώσει το μέλος της «17Ν». Λίγο αργότερα ο Κουφοντίνας διέκοψε την απεργία πείνας!Όπως παραδέχτηκε στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η Ιωάννα Μπριάνη, υποδιοικήτρια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, της οποίας το γραφείο στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, το γεγονός δημιούργησε έντονους «ψίθυρους»:

«Μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, παρότι της είχαμε στείλει e-mail για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας, εκείνη, όταν ήρθε, πήγε κατευθείαν στο θάλαμο του Κουφοντίνα και αποχώρησε ύστερα από ώρα χωρίς να περάσει από κανένα άλλο γραφείο υπευθύνου για να ενημερωθεί για τα ακανθώδη θέματα που μας απασχολούν. Ήρθε αποκλειστικά για να δει τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Περίμενα να περάσει από το γραφείο μου αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ», είχε πει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η Ιωάννα Μπριάνη, υποδιοικήτρια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, της οποίας το γραφείο στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας.

Για το θέμα αυτό, που τότε είχε προκαλέσει κοινή γνώμη και πολιτικό κόσμο, είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή η κα Μπακογιάννη:

ΤΑ ΝΕΑ:
Ερώτηση Μπακογιάννη για την επίσκεψη της Βάσως Λέβα στον Κουφοντίνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, με την οποία ζητά να ενημερωθεί η Βουλή, αν η κυβέρνηση έχει επαφές με έγκλειστους τρομοκράτες, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην ερώτηση της η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι, «η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’».

«Διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους τρομοκράτες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη;» ρωτά χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Στη συνέχεια και ο Κώστας Μπακογιάννης, είχε τοποθετηθεί απέναντι στον τότε Υπουργό Γιάννη Πανούση, υπό την παρουσία της κας Λέβα.Η Βάσω Λέβα που ήταν παρούσα στη συνάντηση προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ωστόσο ο Κώστας Μπακογιάννης δεν την άφησε λέγοντας. «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματα του…» και συνέχισε «Ως Περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε… Μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Πανούσης και ο Κώστας Μπακογιάννης έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ και τη στιγμή που ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες, η βουλευτής Βάσω Λέβα αποχώρησε φανερά εκνευρισμένη χτυπώντας μάλιστα και την πόρτα (στο βίντεο ακούγεται η πόρτα στο 1.27″)Δείτε στο βίντεο:



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΠΟΧΗΣ:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
Άδειασμα Πανούση για την επίσκεψη Λέβα στον Κουφοντίνα
Ξεκάθαρες αποστάσεις από τη «γραμμή» και τις πράξεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Λέβα, παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο οποίος αδειάζει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που συνδιαλέγονται με έγκλειστους τρομοκράτες.

Η συνέντευξη του κ. Πανούση που άναψε φωτιές στο εσωτερικό της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που προκάλεσε αίσθηση στον πολιτικό κόσμο, καθώς έφερε στο φως άγνωστες πτυχές του παρελθόντος της κ. Λέβα.

Η βουλευτής Φθιώτιδας, η οποία έγινε γνωστή στην κοινή γνώμη ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψή της στον έγκλειστο Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε κατηγορηθεί το 1982 για βομβιστική επίθεση κατά της Γραμματείας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων.
Απόλυτη αντίθεση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Realnews» ότι «η Πολιτεία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία». Εκφράζει έτσι την απόλυτη αντίθεσή του απέναντι στη συνάντηση 45 λεπτών που είχε η βουλευτής Φθιώτιδας με το καταδικασμένο μέλος της «17Ν» με σκοπό να τον πείσει να τερματίσει την απεργία πείνας που έκανε με βασικό αίτημα την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου.

«Το κράτος δεν ελέγχει τις φυλακές. Πρέπει να τις ανακαταλάβει. Τις φυλακές ελέγχει η σκληρή ομάδα έγκλειστων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας», σημειώνει ο κ. Πανούσης, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση, που βλέπει το χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και στελέχη όπως η κ. Λέβα.

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής για τη βουλευτή, η κ. Λέβα κλήθηκε από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας Star Κεντρικής Ελλάδας να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το παρελθόν της. Αντί, ωστόσο, να διαφωτίσει την κοινή γνώμη της περιφέρειάς της, προτίμησε να εξαπολύσει ανοίκεια επίθεση προς την εφημερίδα υποστηρίζοντας -χωρίς παράθεση επιχειρημάτων- ότι πίσω από το ρεπορτάζ βρίσκεται η οικογένεια Μητσοτάκη, Μπακογιάννη και Κούβελου.

«Η οικογένεια αυτή κάνει μια προσωπική επίθεση σε βάρος μου με την οποία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ με απώτερο στόχο δικά τους οφέλη(…). Είναι γνωστό ότι όλες αυτές οι επιθέσεις δεν έχουν στόχο εμένα αλλά την κυβέρνηση, που προσπαθεί να αλλάξει το τοπίο. Αυτοί που με πολεμάνε είναι αυτοί που πολεμάνε κυρίως το νομοσχέδιο που κατεβαίνει αυτές τις ημέρες στην Ολομέλεια για τη Δικαιοσύνη. Ξεκίνησαν την
επίθεσή τους μετά την επίσκεψή μου στους απεργούς πείνας στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν».

Ερωτηθείσα για την ουσία του ρεπορτάζ και τις κατηγορίες σε βάρος της για βομβιστική επίθεση και κατοχή εκρηκτικών υλών παραδέχεται την ύπαρξη του συμβάντος και το γεγονός ότι δικάστηκε για αυτό τονίζοντας, ωστόσο, ότι στοχοποιήθηκαν οι πολιτικές της απόψεις: «Εγώ είχα κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία. Αυτό δηλαδή για το οποίο δικάστηκα ήταν οι απόψεις μου και όχι η συμμετοχή μου ή η κατοχή κάποιου πράγματος. Αυτό το ξέρει ολόκληρη η Φθιώτιδα, που γνωρίζει την πορεία μου εδώ και 30 χρόνια».


πηγη: «Τα Νέα», «Ελεύθερος Τύπος», «15minutes»crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου