Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ AYNANIZETAI!!!...



ΔΗΛΩΣΕ ΚΡΟΑΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!


Σε σχόλιό της με τίτλο «Μαρξισμός, αυνανισμός, και μελαγχολία» η εφημερίδα Die Welt γράφει για την εκδήλωση στο Βερολίνο στην οποία πήρε μέρος και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Όσα συνέβησαν στη σκηνή του Volksbühne στη συζήτηση μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη, του Κροάτη φιλοσόφου Σρέσκο Χόρβαρτ, του ιταλού συγγραφέα Φράνκο 'Μπίφο' Μπεράρντι και του Γάλλου επίσης συγγραφέα Γκιγιόμ Παολί ήταν το ψυχογράφημα μιας αριστεράς που δεν ασπάζεται ούτε μια σοσιαλδημοκρατική παράδοση, αλλά ούτε και μια μαρξιστική. Η συζήτηση ήταν πολύ περισσότερο η αναζήτηση μιας τάσης που μόλις τώρα διαμορφώνεται».


Ο Χόρβατ παρενέβη σε έναν από τους μονολόγους Βαρουφάκη και προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας εκδοχής του "βασικού προβλήματος της αριστεράς": της μελαγχολίας. Ήδη ο Βάλτερ Μπένγιαμιν είχε αναγνωρίσει ότι η αριστερή σκέψη ρέπει προς μια ναρκισσιστική εμμονή στην απώλεια. Σήμερα επιδίδεται σε ένα "διεθνή αυνανισμό". Λίγο πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα οι αριστεροί διανοούμενοι πίστευαν ότι επέκειτο ο οργασμός. Τώρα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με την επώδυνη απογοήτευση. Ο ενθουσιασμός του ζήλου για αλλαγή δεν αρκεί, κατέληξε ο κροάτης φιλόσοφος, η αριστερά οφείλει να απαλλαγεί και από τον αυνανισμό και από τη μελαγχολία.

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου