Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο αξιωματικός με τα δύο μεταπτυχιακά που αντιμετώπισε τη Ζωή

 

Έχει υπηρετήσει στην Αντιτρομοκρατική την περίοδο της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη»

Πλούσιο είναι το βιογραφικό του αξιωματικού της Αστυνομίας που ήρθε αντιμέτωπος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» έφτασε στη διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας και έγινε πρωταγωνιστής με αντιμετώπιση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο αστυνομικός διευθυντής, Βασίλειος Ρόκκος, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είναι πτυχιούχος Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με δύο μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, έχοντας εξειδίκευση στο «Εμπόριο Βρεφών» και το «Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Αντιμετώπιση των Ευπαθών Ομάδων».

Μετά από 27 χρόνια θητείας βρέθηκε σε θέση να δώσει λεπτομερή αναφορά για τα όσα συνέβησαν στην πορεία των εργαζομένων στην Υγεία και την «επαφή» του με την κ. Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Ρόκκος περιγράφει όλη την ακολουθία της πορείας από την πρώτη στιγμή και φθάνει στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Βουλής.

Όπως γράφει στην αναφορά του: «Η Πρόεδρος απευθύνθηκε σε εμένα και μου ζήτησε το λόγο για τον οποίο είχαμε προβεί σε αστυνομικό φραγμό στο συγκεκριμένο σημείο. Αφού της απέδωσα τον προβλεπόμενο χαιρετισμό, της εξήγησα ότι ήταν μέρος επιχειρησιακού σχεδίου και ότι δεν είναι στη δική μου επιχειρησιακή δυνατότητα η αλλαγή του».

«Η κυρία Πρόεδρος μου ζήτησε να δώσω γραπτές εξηγήσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την τοποθέτηση του αστυνομικού φραγμού στο συγκεκριμένο σημείο.  Η αρχική συνεννόηση με τους διαδηλωτές τους οποίους είχα ενημερώσει ότι υπάρχει φραγμός στα Λουλουδάδικα (Βασ. Σοφίας) στο ύψος της Βουλής, ήταν πως θα έμεναν για λίγο στον φραγμό και αμέσως μετά θα αποχωρούσαν. Ποτέ δεν ανέφεραν ότι αντιπροσωπεία ήθελε να πάει στη Βουλή και να επιδώσει ψήφισμα», αναφέρει.

Ο Βασίλειος Ρόκκος - σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο - είχε υπηρετήσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την περίοδο της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη» και έχει διατελέσει διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ενώ έχει χειριστεί περισσότερες από 500 πορείες στο κέντρο της Αθήνας από το 2006 έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου