Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Τα λεφτά τελειώνουν σε δύο εβδομάδες



«Βαρουφάκης: Η Ελλάδα σε δύο εβδομάδες ξεμένει από ρευστό», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του BBC το οποίο αναφέρει: «Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών λέει πως η οικονομική κατάσταση της χώρας του είναι «εξαιρετικά επείγουσα» και πως το ρευστό μπορεί να τελειώσει σε δύο εβδομάδες».

Παράλληλα, το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου αναφέρει: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε έστειλε αυτή την προειδοποίηση μετά το Eurogroup στο οποίο συζητήθηκε η τελευταία δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού πακέτου διάσωσης των 7,2 δισεκατομμυρίων.

Το Eurogroup ανέφερε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «πρόοδο», αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της».

Και συμπληρώνει: «Η Ευρωζώνη επιμένει σε ένα αυστηρό καθεστώς των μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στις συντάξεις, σε αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης, όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ενάντια στη λιτότητα αντιστέκεται στους σκληρούς όρους».

«Σε δήλωσή τους, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χαιρέτισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις αλλά προσέθεσαν πως αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα για τα θέματα που παραμένουν ανοικτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου