Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο 'Eλληνας επιζών του Διστόμου που συγκλόνισε τους Γερμανούς

 

«Να μη συνεχίσουν τις υπεκφυγές και τα καινούργια ψέματα που λένε»


Ο Αργύρης Σφουντούρης έγινε γνωστός στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα, από την εμφάνισή του σε γερμανική σατιρική εκπομπή.

Ο ρόλος του όμως δεν ήταν να προσφέρει γέλιο. Ο κ. Σφουντούρης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Anstalt» προκειμένου να μιλήσει για τη σφαγή του Διστόμου και το θέμα των αποζημιώσεων, όπως φάνηκε στο trailer της εκπομπής που έχει ήδη δημοσιευτεί.

Ο 75χρονος έζησε ο ίδιος τα φρικτά γεγονότα του Διστόμου, καθώς ήταν μάρτυρας στην εκτέλεση των συμπατριωτών του, καθώς και των γονιών του. Ο ίδιος επέζησε τυχαία μαζί με τις τρεις αδελφές του.

Ο Αργύρης Σφουντούρης, μιλώντας στο δελτίο του Alpha, περιέγραψε πώς τον εντόπισαν οι συντελεστές της γερμανικής εκπομπής, καθώς και την εμπειρία του να ανατρέξει πίσω και να περιγράψει τα όσα έζησε.

«Ήταν κάτι σαν θαύμα και θα κάνει καλό και στη Γερμανία αυτό, γιατί κακώς τόσα χρόνια, όλο το παρελθόν το είχαν ταμπού», περιγράφει ο κ. Αργύρης για την εμφάνισή του.

Ανατρέχοντας πίσω περιγράφει τη σφαγή: «Ήμουν τόσο μικρός που δεν μπορούσα να αντέξω στον πόνο και ήθελα να πεθάνω. Δεν άντεχα, αφού τα έχασα όλα όσα ήξερα σαν ζωή: το πατρικό σπίτι, τη μάνα, τον πατέρα και ξαφνικά χάθηκαν όλα».

«Η δικαίωση θα είναι αν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση και να μην συνεχίσουν τις υπεκφυγές και τα καινούργια ψέματα που λένε», ζητά από τη σημερινή κυβέρνηση της Γερμανίας.

 
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου