Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αφόρητα μόνος ο Βαρουφάκης δεν πήγε ούτε στο δείπνο

 

Όλο το δραματικό παρασκήνιο

Τα λεωφορεία μετέφεραν τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, στη Ρίγα, το βράδυ της Παρασκευής. Ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια περιπλανήθηκε μόνος του στο σούρουπο.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε άλλα σχέδια δείπνου, είπε, μετά από το σφυροκόπημα από τις συναντήσεις στο Eurogroup.

Ενώ οι άλλοι υπουργοί είχαν τη φροντίδα από τις συνοδείες τους, ο Βαρουφάκης ήταν μόνος του σε κάθε κίνησή του, αποφεύγοντας βοηθούς ή οποιαδήποτε μέτρο ασφαλείας.

«Είναι εντελώς απομονωμένος» είπε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters. «Δεν ήρθε καν στο δείπνο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Οι υπουργοί των Οικονομικών έφαγαν υπό τους ήχους Λετονικής μουσικής, σολωμό και λαβράκι.

Οπως παρατήρησε δημοσιογράφος του Reuters, στο πρωινό πριν τη συνεδρίαση, Βαρουφάκης και Ντράγκι απέφυγαν την οπτική επαφή μεταξύ τους, την ώρα που σερβιρίζονταν το πρωινό τους από τον μπουφέ.

Οπως σημειώνει το Reuters, ορισμένες χώρες είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν ως αποτυχία της Ελλάδας για συμβιβασμό, που ένας υπουργός είπε ότι «μπορεί να είναι η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».

Ο Βαρουφάκης, ο μόνος άντρας υπουργός χωρίς γραβάτα, φέρεται ότι ενοχλήθηκε από τους τόνους της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σε μια ένδειξη της παγωμάρας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ όταν μιλούσε στους δημοσιογράφους αναφερόταν στον Γ. Βαρουφάκη ως ο «Έλληνας συνάδελφος, αν και στις συναντήσεις τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα».

«Δεν εκπλήσσομαι», είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στους δημοσιογράφους. «Οταν πλησιάζει το τέλος των διαπραγματεύσεων η στάση σκληραίνει». Ο Γιάννης Βαρουφάκης αρνήθηκε ότι τον προσέβαλλαν οι υπουργοί Οικονομικών στη Ρίγα.

«Ολα αυτά είναι ψευδή», είπε.

Το πρακτορείο αποκαλύπτει ότι όταν α΄ρχισε να μιλάει μέσα στο Eurogroup ο Γιάννης Βαρουφάκης τον περίμενε μια έκπληξη. Ετοιμάστηκε να δώσει μια από τις γνωστές του διαλέξεις. Ωστόσο ο πρόεδρος του Eurogroup τον διέκοψε και του είπε: Γιάννη δεν μας λές αυτά που θέλουμε να ακούσουμε.
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου