Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Νέο «nein» του Βερολίνου σε τμηματική καταβολή της δόσης στο Eurogroup

 

Νέο «βέτο» επιχειρεί να βάλει η Γερμανία στο ελληνικό πρόγραμμα, ερχόμενη σε σύγκρουση με την ευρωπαϊκή γραμμή. Μήλον της έριδος εν προκειμένω αποτελεί το ενδεχόμενο τμηματικής καταβολής της δόσης ανάλογα με την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Κατ' αυτόν τον τρόπο το Βερολίνο επιχειρεί να επιτείνει τη δημοσιονομική ασφυξία της Αθήνας, πυροδοτώντας νέες φωτιές τρεις μόλις ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας και ενώ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έστειλε νέα διευρυμένη λίστα μεταρρυθμίσεων στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Το ενδεχόμενο της τμηματικής εκταμίευσης της δόσης, το οποίο ευρωπαίος αξιωματούχος δεν απέκλεισε, δεν αποτελεί επιλογή τονίζει εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. «Η Ελλάδα θα πάρει χρήματα μόνο εφόσον ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Jaeger.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ευρωπαίος αξιωματούχος ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι εφικτή η τμηματική εκταμίευση των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από τους δανειστές, σημείωσε ότι εφόσον εκπληρωθούν ορισμένα από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστεί εφικτό υπό όρους και προϋποθέσεις.

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης σημείωσε παράλληλα ότι για να υπάρχει πλήρης εικόνα, απαραίτητη είναι η παρουσίαση όλων των μέτρων που περιέχονται στην απόφαση του προηγούμενου Eurogoroup. Και αυτό διότι όπως σημείωσε, η τμηματική αξιολόγηση ορισμένων μέτρων, χωρίς να είναι γνωστό το περιεχόμενο όλων των υπόλοιπων μεταρρυθμίσεων, δεν είναι δυνατή.
 
newsbeast.gr

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου