Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σουλτς: Για να πετύχει ο Τσίπρας πρέπει να αναζητήσει συμβιβασμούς

 

Eκβιασμός αλά σοσιαληστικά από τον Σούλτς...

Τι θα κάνει τελικά ο Τσίπρας;;; Κωλοτούμπα ή θα τα παίξει όλα για όλα;;

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνει, εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με κείμενο που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο LinkedIn.

Αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάρτιν Σουλτς σημειώνει πως εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει κυβερνήσει ποτέ, ούτε έχει αναλάβει ευθύνες, καθιστώντας πιστευτή και αποτελεσματική τη ρητορική του κατά της λιτότητας, του κατεστημένου και της τρόικας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Όμως παρ' όλα τα 'αντί', ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατά την άποψή μου ένα αντι-ευρωπαϊκό κόμμα. Ξέρω καλά τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Είναι ειλικρινής και χαρισματικός, και πιστεύω επίσης πως είναι ένας πραγματιστής πολιτικός”, επισημαίνει ο Σουλτς.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, “ο Τσίπρας δε θα βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, και η Ευρωζώνη δε θα εξαναγκάσει την Ελλάδα σε έξοδο. Αυτό δε συμφέρει κανέναν. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι για να πετύχει θα πρέπει να αναζητήσει συμβιβασμούς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σουλτς, η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ πιο σταθερή απ' ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια, με την ανεργία και το χρέος να ακολουθούν πτωτική πορεία και την ανάπτυξη να ενισχύεται, και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επιταχύνει τη δυναμική αυτή της ελληνικής οικονομίας.

“Αν η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία κυβέρνηση του 'όχι σε όλα', τότε το momentum του Τσίπρα μπορεί να είναι προσωρινό. Αν, ωστόσο, καταστρώσει μία θετική ατζέντα για να κάνει τη χώρα του πιο δίκαια, αν κάνει πειστικές δεσμεύσεις, και αν προχωρήσει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων για να κάνει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρότερες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι στο πλευρό του”, καταλήγει ο Σουλτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου