Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν στην πόρτα τους συναγερμό ! ΝΑΙ, είχαν και σινεμά !!!

 


Οι αρχαίοι ‘Έλληνες παρακολουθούσαν περιπετειώδεις μύθους στον κινηματογράφο, είχαν υπηρέτριες – ρομπότ που σέρβιραν κρασί και έβαζαν στην πόρτα τους συναγερμό. Αυτές και άλλες...
από τις «σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», μέρος της κινητής έκθεσης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά, θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία από 30 Οκτωβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2014.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τη σχετικά άγνωστη, αλλά συναρπαστική πτυχή της τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων. Το εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό και τους μαθητές και δίνει τη δυνατότητα, μέσω λειτουργικών ομοιωμάτων όπως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, το σταθερό αυτόματο θέατρο του Ήρωνος, και το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη, και σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, να ανακαλύψουν τις ομοιότητες της σύγχρονης τεχνολογίας με αυτή της αρχαίας Ελλάδας.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ώστε να γίνεται κατανοητή η λειτουργία των μηχανισμών, ενώ κάποια από αυτά είναι διαδραστικά. Η έκθεση είναι ταξινομημένη σε ενότητες και ακολουθεί όλες τις σύγχρονες πρακτικές της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2014 και θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης για τα σχολεία, κατόπιν συνεννοήσεως με το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 398642.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 16:00 – 18:00 και Σάββατο 10:00 – 18:00.
Διεύθυνση: Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, 6,5 χλμ οδού Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.
Καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας του, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.titan-cement.com
 
taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου