Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

NEEΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ 16 ΧΡΟΝΟΥ

Συγκρούσεις ξέσπασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης μεταξύ οργισμένων Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αφορμή την απαγωγή και δολοφονία ενός Παλαιστίνιου νεαρού.
 
Η σορός του Μοχάμεντ Χουσέιν Άμπου Κνταίρ, 16 ετών, βρέθηκε την Τετάρτη σε ένα δάσος στην Ιερουσαλήμ, δύο ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα τριών Ισραηλινών νέων που είχαν απαχθεί και δολοφονηθεί στη Δυτική Όχθη.
Συγγενείς του Άμπου Κνταίρ δήλωσαν ότι άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα λευκό όχημα, απήγαγαν τον νεαρό τα ξημερώματα μπροστά από το σπίτι του. Ο νεαρός συνοδευόταν από φίλους του, οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο αλλά μάταια.
Η πράξη αυτή θεωρείται από Παλαιστινίους ως πράξη εκδίκησης, ενώ η ισραηλινή αστυνομία έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας.
Δεκάδες Παλαιστίνιοι, κυρίως νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους συγκρούστηκαν την Τετάρτη με τις ισραηλινές αστυνομικές αρχές σε κεντρικό δρόμο της Ιερουσαλήμ, εκτοξεύοντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε ελαστικά. Δύο κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση των εγκαταστάσεων. Οι διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες κατά των αστυνομικών. Εν τω μεταξύ, Παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ. Σειρήνες κινδύνου αντηχούσαν σε ολόκληρη την περιοχή.
Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, πραγματοποίησε σύσκεψη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση στην κατάσταση αυτή που δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών εφήβων.
Η διεθνής κοινότητα κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν συγκράτηση ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.
«Σε αυτή την τεταμένη και επικίνδυνη φάση, όλες οι πλευρές θα πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να προστατεύσουν τους αθώους και να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, καταδικάζοντας ως «δυσάρεστη, φρικτή και παράλογη» την απαγωγή και δολοφονία του Άμπου Κνταίρ.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου