Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

"Σινεμά" η... Γάζα! Σοκάρει η εικόνα Ισραηλινών που κάθονται σε ύψωμα και... απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων

 

ΙΣΡΑΛΗΛΙΝΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΟΥ!!!
       
`Σινεμά` η... Γάζα! Σοκάρει η εικόνα Ισραηλινών που κάθονται σε ύψωμα και... απολαμβάνουν τις αεροπορικές επιδρομές κατά των Παλαιστινίων
Φωτογραφία: twitter @Allan Sørensen
           

Δεν είναι θέμα ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Δεν έχει καμία σημασία αν κανείς υποστηρίζει τους Ισραηλινούς ή τους Παλαιστίνιους. Έχει να κάνει με τον καννιβαλισμό και το μίσος που έχουν «ποτίσει» δυο λαούς. Νεκροί υπάρχουν και από τις δυο πλευρές. Και όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή, σημασία δεν έχει αν ανήκε σε Ισραηλινό ή Παλαιστίνιο. Σημασία έχει ότι χάθηκε...

Και ενώ κάποιοι πουλάνε όπλα και κερδίζουν από τον πόνο, την καταστροφή και τον θάνατο κάποιον, κάποιοι άλλοι έχουν αναισθητοποιηθεί σε σημείο τέτοιο που να καννιβαλίζουν και να διασκεδάζουν τη δυστυχία και το θάνατο των «απέναντι».

Είναι σοκαριστική η εικόνα Ισραηλινών σε παραλία απέναντι από τη Λωρίδα της Γάζας, να κάθονται και να βλέπουν τους βομβαρδισμούς που (υποτίθεται πως) στόχο έχουν τη Χαμάς.

Ο αέναος πόλεμος στη Μέση Ανατολή στη χειρότερη στιγμή του. Τη στιγμή που οι μεν χαίρονται με τον θάνατο των δε.
Η σοκαριστική εικόνα, που κάνει το γύρο του κόσμου, δείχνει Ισραηλινούς στην κορυφή του υψώματος Σντερόντ, να κοιτούν απέναντι στη Γάζα. Έχουν μαζί τους πλαστικές καρέκλες, αναψυκτικά, κάθονται, γελάνε, μιλάνε και κάθε φορά που ακούν εκρήξεις στα παλαιστινιακά εδάφη, χειροκροτούν!

Φωτογραφία: twitter @Allan Sørensen
Φωτογραφία: twitter @Allan Sørensen

Τη ντροπιαστική φωτογραφία ανέβασε στο Twitter του, στις 9 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος Allan Sorenson.



Και ενώ οι Ισραηλινοί διασκεδάζουν με τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, οι Παλαιστίνοι δεν έχουν αυτή την... "πολυτέλεια". Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει για τέταρτη ημέρα την επιχείρησή της εναντίον της Χαμάς, ενώ και η παλαιστινιακή οργάνωση συνεχίζει τις ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα.



Δύο νέες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας το πρωί της Παρασκευής προκάλεσαν τον θάνατο έξι Παλαιστινίων, μεταξύ τους μια γυναίκα.




Περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες σε επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας. Συνολικά, τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 515 έχουν τραυματιστεί σε τέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των παιδιών DCI-Παλαιστίνη, 14 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η Χαμάς και η συμμαχική της οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν εκτοξεύσει από την Τρίτη τουλάχιστον 500 ρουκέτες και οβίδες εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότερες από 100 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.







Δεν υπάρχουν νεκροί στην ισραηλινή πλευρά, αλλά δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Οι σειρήνες ήχησαν εκ νέου χθες βράδυ στην Ιερουσαλήμ, πριν ξεσπάσει νέα σειρά ισχυρών εκρήξεων.

Δύο ρουκέτες έπληξαν ακατοίκητες περιοχές, η μια κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μα'αλε Αντουμίν, ανατολικά της Ιερουσαλήμ και η άλλη κοντά σε ισραηλινή στρατιωτική φυλακή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Δύο ακόμη αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος. Στο Τελ Αβίβ, την οικονομική πρωτεύουσα, είχαν ριφθεί και άλλες ρουκέτες νωρίτερα χθες.



Ο νέος κύκλος βίας είναι ο πιο αιματηρός μετά την επιχείρηση "Αμυντικός Πυλώνας" (το Νοέμβριο του 2012), στόχος του οποίου ήταν επίσης ο τερματισμός της ρίψης ρουκετών από τη Γάζα.

Η βία ξέσπασε μετά την απαγωγή στις 12 Ιουνίου και στη συνέχεια τη δολοφονία τριών ισραηλινών σπουδαστών στη Δυτική Όχθη, που το Ισραήλ απέδωσε στη Χαμάς, ενώ ακολούθησε η δολοφονία ενός νεαρού Παλαιστινίου, τον οποίο Εβραίοι εξτρεμιστές έκαψαν ζωντανό στην Ιερουσαλήμ.

Οι σειρήνες ακούγονται και Ισραηλινοί όπου κι αν βρίσκονται πέφτουν στο πάτωμα, όπως η μητέρα και το παιδάκι της φωτογραφίας...
 
Οι σειρήνες ακούγονται και Ισραηλινοί όπου κι αν βρίσκονται πέφτουν στο πάτωμα, όπως η μητέρα και το παιδάκι της φωτογραφίας...

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πλευρά του απέκλεισε κάθε κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz. "Δεν είναι στην ημερήσια διάταξη", δήλωσε. "Τα αποτελέσματα του Τσαχάλ (ισραηλινού στρατού) είναι επί του παρόντος σημαντικά και θα συνεχίσουμε την επίθεση εναντίον της Χαμάς και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων", δεσμεύτηκε ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν.

Η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε χθες 110 "θέσεις τρομοκρατών" στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας σε 860 τον αριθμό των επιδρομών από την έναρξη της επιχείρησης Protective Edge τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Τα νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ισραηλινή επιδρομή σκότωσε εννέα κατοίκους της Γάζας που παρακολουθούσαν τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας σε καφενείο κοντά στην πόλη Χαν Γιούνις στο νότο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Επίσης, στην Χαν Γιούνις, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν τα σπίτια τους βομβαρδίστηκαν. Ένας πέμπτος ανήλικος σκοτώθηκε σε επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου