Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Πιθανό τρίτο δάνειο για την Ελλάδα»

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ...

 
 

Ντάισελμπλουμ: Θα το συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι

Στα χνάρια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινήθηκε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα νέο πακέτο βοήθειας, το τρίτο δηλαδή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική τηλεόραση ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι το «πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι».

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γραμμή που ακολούθησε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και τώρα και ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εξήγησε ότι «η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα αλλά το χρέος είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Αν το επιτόκιο για την εξυπηρέτησή του δεν υποχωρήσει τότε θα χρειαστεί εκ νέου βοήθεια».

Πάντως, επεσήμανε ότι «θα το συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι» αν και δεν παρέλειψε να πει ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Τέλος, μιλώντας για τα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου