Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Παπανδρέου ξανάρχεται: «Το οφείλω στην πατρίδα μας»


Σαν να μην μας έφταναν όλα τα υπόλοιπα, ο Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται να ετοιμάζεται να μπει ξανά και δυναμικά στην ζωή μας καθώς δρομολογεί την επάνοδό του στην ελληνική πολιτική σκηνή.


Μετά από αρκετούς μήνες μέσα στους οποίος ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει περιοδείες σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, έχει δρομολογήσει την επάνοδό του. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τις πολλές αλλά και έντονες τοποθετήσεις του επί των πολιτικών πραγμάτων στις οποίες ασκεί και κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναπροσδιορίζει τους στόχους του και δεν εγκαταλείπει την ιδέα για τη σταδιακή ή την ολική επαναφορά του στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έχει κάνει στροφή στην ελληνική πραγματικότητα και διεκδικεί ρόλο για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Είτε για να αμφισβητήσει και αναλόγως του αποτελέσματος την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είτε για να επιχειρήσει την ίδρυση νέου κόμματος. «Τίποτε δεν αποκλείεται, όλα είναι ανοιχτά», λέει χαρακτηριστικά εις εκ των βασικών συνομιλητών του που όμως υπογραμμίζει τη φράση στην πρόσφατη ανακοίνωσή του, όπου ο κ. Παπανδρέου τάσσεται κατά της αυτοκατάργησης του ΠΑΣΟΚ.

Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου περιγράφοντας την προσωπικότητα του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για άνθρωπο που «δεν ξεχνά» και επτά χρόνια μετά το «παρών» του κ. Βενιζέλου είναι η σειρά του κ. Παπανδρέου να δηλώσει με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο το δικό του… «παρών» χρησιμοποιώντας τη φράση του κ. Βενιζέλου «το οφείλω στην παράταξη και τον τόπο».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό εξαιρετικά ενοχλημένο από τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου σε ότι αφορά τις εσωκομματικές ισορροπίες αλλά κυρίως σημειώνουν ότι «από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Υπουργού Εξωτερικών έγιναν αναίτιες και αδικαιολόγητες κινήσεις με …“unfair χτυπήματα” σε βάρος του κ. Παπανδρέου όπως η υπόθεση με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ».
 
ksipnistere.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου