Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Transparency International / ZeroHedge. “Η Ελλάδα είναι (επισήμως) η πιο διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Χώρα”

Για άλλη μια χρονιά, Δείκτης της Transparency International τοποθετεί την Ελλάδα, ως τη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης...
Αυτή την χρονιά είμαστε πρωταθλητές στον Δείκτη που σχετίζεται με την διαφθορά στον δημόσιο τομέα.

Να θυμίσουμε κάτι που έχει περάσει στα ψιλά.

Με ψήφο των μνημονιακών βουλευτών και την ανοχή της Χρυσής Αυγής, έχουμε αναθέσει στην Εσθονία κονδύλια ώστε να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της διαφθοράς!




Η ίδια η Εσθονία έχει δομικό πρόβλημα διαφθοράς βέβαια, αλλά ποιος νοιάζεται, από την στιγμή που λειτουργεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας του ΔΝΤ στην Ευρώπη αλλά και της Αμερικανικής γεωπολιτικής απέναντι στην Ρωσία.










Η Ελλάδα είναι (επισήμως) η πιο διεφθαρμένη Ευρωπαϊκή Χώρα

Tyler Durden, 3/2/2014



Με τους Έλληνες να αντικρύζουν πλέον το 3ο τους bailout (ή το 4ο ή το 5ο, ποιος μετράει πιαούτως ή άλλως), διακηρύσσοντας ότι η ανάπτυξη είναι ακριβώς πίσω από τη γωνία, ότι η κρίσηείναι πίσω τους, και ότι το καθεστώς δουλείας θα λύσει την ευρωπαϊκή ανεργία των νέων, σκεφτήκαμε ότι πόσο ειρωνικό και λυπηρό είναι το γεγονός, όπως ο Niraj Shah του Bloombergσημειώνει, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα την πρώτη έκθεση της κατά της διαφθοράς και βρίσκει την Ελλάδα να έχει τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τον δείκτη Corruption Perceptions Index, της Transparency International.


Σε μορφή γραφήματος ...







Σε μορφή πίνακα ...






Ως ευγενική υπενθύμιση, η παραοικονομία στην Ελλάδα ήταν ισοδύναμη με 24% του ΑΕΠ το 2012, σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων.










(Σύμφωνα με τον Δείκτη της Transparency International η Ελλάδα είχε ανακυρηχθεί το 2012 ως η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. Για το πλήρες σχετικό άρθρο από τους IBTimes, πατήστεΕΔΩ)




Ωστόσο, το Αφγανιστάν και η Σομαλία βρίσκονται στην κορυφή του δείκτη διαφθοράς στον κόσμο...





Ο Corruption Perceptions Index 2013, χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση ότι η κατάχρηση εξουσίας, οιμυστικές συναλλαγές και η δωροδοκία εξακολουθούν να πλήττουν τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο.Ο Δείκτης περιλαμβάνει 177 χώρες και περιοχές σε μια κλίμακα από 0 (άκρως διεφθαρμένες) έως 100 (πολύ καθαρές). Καμία χώρα δεν έχει τέλειο σκορ, και τα δύο τρίτα των χωρών σκοράρουνκάτω από 50. Αυτό δείχνει το σοβαρό, παγκόσμιο πρόβλημα της διαφθοράς.

Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου