Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Καστελόριζο: Δεν υπάρχουν γιατροί, νερό και καύσιμα




SOS εκπέμπουν οι 250 μόνιμοι κάτοικοι του Καστελόριζου, που εδώ και χρόνια δηλώνουν «ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους».
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου είναι το μικρότερο πρόβλημα για την ακριτική περιοχή, που αντιμετωπίζει καθημερινά την έλλειψη γιατρών, την αδυναμία μεταφοράς καυσίμων, την έλλειψη πόσιμου νερού.

Για την κάλυψη των αναγκών του Καστελόριζου σε νερό χρησιμοποιείται εδώ και δύο χρόνια μία μονάδα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, η οποία όμως είναι δαπανηρή, αφού για τα ανταλλακτικά της δόθηκαν σε αυτό το διάστημα πάνω από 60.000
ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται το ρεύμα που καταναλώνεται για τη λειτουργία της, οι ειδικές μεμβράνες και η πληρωμή ειδικού για τη συντήρησή της.

«Ξεσπούσα κάθε φορά που γνώριζα την ερωτική απόρριψη από τη γυναίκα μου»




Ομολογία σοκ από το «δράκο» των βορείων προαστίων

Σοκ και ανατριχίλα στους κατοίκους του Κορωπίου, όπου εργάζονταν, και της Κερατέας, όπου διέμενε, προκάλεσε η είδηση της σύλληψης του κατά συρροή βιαστή των βορείων προαστίων, πατέρα πέντε ανήλικων παιδιών.
Ο 31χρονος ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του.

Ο συλληφθείς αναζητούσε γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, τις οποίες προσέγγιζε σε σημεία όπου πραγματοποιούνται αραιά δρομολόγια λεωφορείων ή σε περιόδους απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στη συνέχεια αφού κατάφερνε να τις επιβιβάσει σε διαφορετικό κάθε φορά όχημα, παραπλανώντας τις με ευγενικό τρόπο ότι θα τις μεταφέρει σε κάποιο σημείο του προορισμού τους, τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες.

Τρώνε παιδιά για να επιβιώσουν στη Βόρειο Κορέα




ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ!

Στο φως της δημοσιότητας επανέρχονται οι ανατριχιαστικές καταγγελίες περί ανθρωποφαγίας στη Βόρειο Κορέα, όπου κάτοικοι από επαρχίες που πλήττονται από λιμό, φέρεται να φτάνουν στο σημείο να δολοφονούν τα ίδια τους τα παιδιά για να τα φάνε.


Συγκλονιστικές αναφορές από την Βόρεια Κορέα τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Asia Press και αναδημοσιεύουν οι Sunday Times και η Independent, περιγράφουν μια εφιαλτική εικόνα, υποστηρίζοντας ότι αυξάνονται τα κρούσματα κανιβαλισμού στις επαρχίες της βόρειας και της νότιας Hwanghae όπου περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας του λιμού.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ...ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ...



ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


ΜΗΠΩΣ...ΚΑΘΟΛΟΥ;;


Πορείες, κατηγορείες, αρνητισμός, λαϊκισμός, υπερδιεθνισμός, μιζέρια...

Αυτά είναι τα αιώνια συστατικά της πολιτικής της αριστεράς στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Απο πάντα θα λέγαμε.

Και το αποτέλεσμα.

Περίπου μηδέν...

Στην εποχή μας, στη δεύτερη δεκαετία του εικοστού πρώτου αιώνα οι δημοσκοπήσεις με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν τον πολυταξιδευμένο ακόμα και στην Αμερική κ. Alexis Tsipras.

Ένας ευκατάστατος οικονομικά αριστερούλης ο οποίος μέχρι πριν δύο χρόνια είχε κάνει παντιέρα την σκληρή αντιμνημονιακή πολιτική -τώρα  πλέον- μετά απο τόσα ταξίδια από την ... παραδεισένια Αργεντινή μέχρι τη διαολεμένη καπιταλιστική Αμερική και οργανωμένη αλλά μισητή Γερμανία, το άλλαξε το τροπάριο και έκανε κι αυτός την κωλοτούμπα του και μιλάει πλέον για... επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου...

Άβυσσος η ψυχή του ''σωτήρα'' επαναστάτη με την ακροδεξιά τσέπη και τις ακροαριστερές συνιστώσες...

Όσο για την κύρα Αλέκα...

Μπορεί στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ να απαγορεύουν τον κομμουνισμό ως απεχθή και ολοκληρωτική ιδεολογία η μία μετά την άλλη, ωστόσο στην Ελλάδα το κόκκινο λάβαρο καπηλεύει ακόμα για τα καλά τους κοινωνικούς αγώνες- λες και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ΠΑΜΕ και των μπολσεβίκων...

Μπολσεβικόμαγκες , ΚΝΑΤ και  συνδικάλες εδώ και χρόνια συνεχίζουν να κάνουν στείρες διαμαρτυρίες με μηδενικό ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους κοινωνικούς αγώνες ...

Και όταν τους ακούς στην τηλεόραση να μιλάνε , το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι να κατηγορούν τον τρισκατάρατο καπιταλισμό, αλλά ποτέ δεν έχουν να αντιπροτείνουν μια λύση...

Το πολύ πολύ να αναπολούν το άκρως αποτυχημένο δικτατορικό καθεστώς του υπαρκτού σοσιαλισμού, το οποίο φυλάκισε, έσφαξε και εξ'αιτίας του πείνασε η μισή υφήλιος...


el-democracy.blospot.com






IMIA 1996-2013



ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ;...




ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...


el-democracy.blogspot.com


Αγόρασε πλοίο σεισμικών ερευνών η Τουρκία - Το βγάζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!



Αγόρασε πλοίο σεισμικών ερευνών η Τουρκία - Το βγάζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ

Η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ιδιωτικό στρατό για την προστασία του Κοινοβουλίου ! ! !


«F**k Grecce» έγραψε μέλος του κόμματος του Μπερίσα




ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ...


Η τραγουδίστρια από την Αλβανία που βρίζει την Ελλάδα στο facebook


Εκνευρίστηκε με τη συνέντευξη που έδωσε σε αλβανικό κανάλι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, και άρχισε να βρίζει την Ελλάδα μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Facebook, γράφοντας «F*ck Grecce».

Συγκεκριμένα έγραψε στο facebook:

''Μολις ειδα την συνεντευξη του Παππα [..]. Αυτος ο ανθρωπος πρεπει να τιμωρηθει με φυλακηση και οχι μονο,για παραπληροφοριση και διαστρευλωση των ιστορικων γεγονοτων. Κριμα που η Ελλαδα αντιπροσωπευεται απο εναν διαβολικο ανθρωπο σαν αυτον Τρομερο. Ειδα στα λογια του μισος για τους Αλβανους. Αυτο που με εξοργισε πιο πολυ ηταν ο τροπος που αυτος ο [..]Ελληνας αγγιζε την σημαια μας. Θελω να πω σε αυτον και ολους Ελληνες οτι οι Αλβανοι εχουν επιζησει.Ενα πραγμα δεν μπορω να μην πω
###### ''

Η πληθωρική Ciljeta Xhilaga, τραγουδίστρια στο επάγγελμα, είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα



Δείτε φωτογραφίες της:


OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟ ''ΧΩΣΙΜΟ'' ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χαμός στα Αλβανικά ΜΜΕ από την συνέντευξη του βουλευτή της Χ.Α.Χρ. Παππά σε αλβανικό κανάλι


ΤΑ ''ΕΧΩΣΕ'' ΑΓΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

'' Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΟΠΛΑ!''


«Με την Αλβανία είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ελευθερώσουμε τη Βόρειο Ήπειρο με όπλα»

Ο βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έγινε πασίγνωστος στην Αλβανία καθώς πριν από τρείς μήνες επικέντρωσε τους φακούς των αλβανικών μέσων στις επεισοδιακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρειο Ήπειρο. Οι αλβανικές εφημερίδες φιλοξενούν τις συχνές ερωτήσεις του στη Βουλή των Ελλήνων για θέματα που αφορούν το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ενώ κάποιο μάλιστα τον θεωρούν αλβανό γιατί κατάγεται από το Σούλι.

Το εθνικής εμβέλειας αλβανικό κανάλι “NEWS24” που ανήκει στον ίδιο ανθελληνικό δημοσιογραφικό όμιλο με τη “Gazeta Shqiptare” και το ιστολόγιο balkanweb, προβάλει σε σποτάκι την αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε ο δημοσιογράφος Arur Zhej και θα προβληθεί σύντομα στο κανάλι.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Φωτογραφίες - ΣΟΚ από την καραμπόλα στην Εγνατία




Μία νεκρή γυναίκα και 22 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός της διπλής καραμπόλας που σημειώθηκε το πρωί στην Εγνατία Οδό λόγω πυκνής ομίχλης...


Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν 20 οχήματα, ενώ ενεπλάκη σε τροχαίο ακόμη και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κατευθυνόταν προς το σημείο.  Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί από νωρίς το πρωί στην περιοχή σημειώθηκε σύγκρουση τουλάχιστον 20 αυτοκινήτων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η καραμπόλα άρχισε από ανατροπή φορτηγού.

Να σημειωθεί πως ακόμη και το ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο ενεπλάκη σε ατύχημα, λόγω της ομίχλης. Άνδρες της τροχαίας κάνουν εκτροπή των οχημάτων από τον κόμβο Αλεξάνδρειας προς την παλιά εθνική οδό.  Στο σημείο έχουν σπεύσει και οχήματα τη πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα από την ευρύτερη περιοχή, καθώς εκφράζονται φόβοι για αρκετούς τραυματίες.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και μία έγκυος γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε διαστολή και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας και της Βέροιας.

«Υπάρχουν τα 600 δισ. για να σωθεί η Ελλάδα...»





Αρτέμης Σώρρας: Όλοι τους είναι προσκυνημένοι, έκανα μήνυση για εσχάτη προδοσία στη Βουλή
Μήνυση για εσχάτη προδοσία έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας-επενδυτής, Αρτέμης Σώρρας, σε βάρος όλων των βουλευτών «γιατί δεν έκαναν το καθήκον τους», τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα».

«Την ώρα που το κράτος έπεφτε, ο κόσμος πείναγε, και άλλοι αυτοκτονούσαν, αυτοί δεν πήρανε τα 600 δισ. για να σωθεί η χώρα», επισημαίνει ο Σώρρας, ο οποίος όχι μόνο επιμένει ότι διαθέτει το τεράστιο αυτό ποσό αλλά προκαλεί όλες τις υπηρεσίες της χώρας να έρθουν και να τον ελέγξουν εάν παρανομεί.

Συνεχίζει δε και με πειθώ υπογραμμίζει ότι εάν ήταν παράνομος, θα τον είχαν κρεμάσει από το Σύνταγμα. «Εδώ, σε συλλαμβάνουν για ένα πλαστό χαρτονόμισμα, είναι δυνατόν να κυκλοφορούσαμε εμείς ελεύθεροι εάν είχαμε 600 δισ., προϊόν απάτης;», αναρωτιέται ο Αρτέμης Σώρρας.

«Το ότι δεν βλέπετε τους άσους, αλλοίμονο, εάν τους βλέπατε, τότε δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε! Θ’ αφήσω ποτέ τα χαρτιά μου να τα δείτε; Κάποια στιγμή θα δείτε πράγματα που δεν τα φαντάζεστε», τονίζει.

- Κύριε Σώρρα, εμφανιστήκατε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, λέγοντας πως διαθέτετε, έχετε ήδη διαθέσει σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, 600 δισ. δολάρια για την εξαγορά του δημόσιου χρέους της χώρας μας. Το πρώτο διάστημα δημιουργήθηκε έντονος θόρυβος και πολλοί ήταν εκείνοι που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην προσφορά σας. Από ένα σημείο όμως και μετά καταλάγιασε αυτή η ελπίδα.
«Δεν έχετε δίκιο, δεν καταλάγιασε ποτέ. Ίσα-ίσα που αυτό παίρνει σάρκα και οστά. Περιμέναμε τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, δεν θα δεχόταν ποτέ να πάρει τα ομόλογα. Αποτέλεσμα ήταν ότι μπήκαμε σε μια άλλη λογική, έχουν γίνει από μέρους μας κινήσεις και με τις μηνύσεις μας και στο νομικό και στο θεσμικό κομμάτι αλλά και στο λαϊκό κομμάτι. Ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει, παλεύοντας σε αδιέξοδες συνθήκες με τους προδότες, τους προβοκάτορες ακόμη και με τους αμφισβητίες…».

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ!



ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΡΑΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ...''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ'' ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ!!!

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΑ ''ΜΕΓΑΛΑ'' ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...).



ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;;

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ;;


ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ...

ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

el-democracy.blospot.com

O AΛΕΞΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...



Πετάει για τις ΗΠΑ ο Τσίπρας - Ποιους θα συναντήσει

Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από....
τους Γ. Σταθάκη, Γ. Μηλιό, Ρ. Δούρου και Ν. Παππά. Με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με μέλη του Κογκρέσου, ακαδημαϊκούς και αναλυτές θα συναντηθεί σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και το διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά, θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institution, την ερχόμενη Τρίτη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου "Μπρούκινγκς", θέμα της ομιλίας θα είναι: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα ζητήματα των οικονομικών και κοινωνικών προοπτικών της Ελλάδας, στη σχέση ανάμεσα σε Αθήνα και υπόλοιπη Ευρώπη,

Τέσσερα άτομα δείχνουν οι κάμερες στο Mall



Φορούν κουκούλες και καπέλα τζόκεϊ

Στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Mall, αλλά και του προαστιακού στη Νερατζιώτισσα, καθώς και σε μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στο εμπορικό πριν τη χθεσινή έκρηξη, εστιάζουν τις έρευνές τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από τα βίντεο του Mall εντοπίζονται τέσσερα άτομα που φέρονται ως αυτοί που τοποθέτησαν τη βόμβα στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, των οποίων όμως δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά, καθώς φορούν κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

Από τον σωματότυπο μελετάται αν υπάρχουν ομοιότητες με άλλα άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκτιμάται, επίσης, ότι στη χθεσινή ενέργεια έχουν συμμετάσχει περισσότερα άτομα, ίσως 6-8.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ!


Στον αέρα κατάφερε να τινάξει το ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ ο Τάσος Κάκος! Αφού απέβαλε αναίτια τον Τσούπρο (μαζί με τον Πουλίδο) και αφού έστειλε έξω τον Αγκάνθο για… αφιέρωση του γκολ που πέτυχε στον αδικοχαμένο Άγγελο, ο Κερκυραίος μέτρησε κακώς το γκολ του Πετρόπουλου, που από θέση οφσάιντ έγραψε το 1-1!

Μακριά από περαιτέρω αλχημείες (δεδομένων των ήδη σημαντικών απουσιών που είχε) έμεινε ο Έβαλντ Λίνεν. Ξέροντας πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κουτρουμπή, τον τραυματία Γιάγκο και τον… μπερδεμένο Κοντοέ, ο Γερμανός επέλεξε τελικά τον Τσούπρο για παρτενέρ του Μπουγαΐδη στα στόπερ -και όχι τον αμυντικό χαφ Φέτση. Κατά τ’ άλλα το 4-4-2 με ρόμβο ήταν το αναμενόμενο και παρατάχθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Τσούπρος και Βλάχος. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Ρίκκα-Κορδέρο, επιτελικός ήταν ο Γκερέιρο και δίδυμο στην επίθεση οι Φούντας και Πετρόπουλος.

Στο στόχαστρο της Φούλαμ ο Τοροσίδης



Στο στόχαστρο της Φούλαμ ο Τοροσίδης 

Πρόταση 600.000 ευρώ ετοιμάζεται να καταθέσει η ομάδα του Λονδίνου

Το ενδιαφέρον της Φούλαμ για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη δεν θα μείνει στη θεωρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mirror», η ομάδα το Λονδίνου ετοιμάζει πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του διεθνούς μπακ. Μάλιστα, οι Βρετανοί αναφέρουν πως το ύψος της θα είναι 500.000 λίρες (σχεδόν 600.000 ευρώ).

Η Φούλαμ αναζητεί έναν παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας και έχει στραφεί στον «Τόρο». Η πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη στην ομάδα του Λονδίνου, σίγουρα έχει αποτελέσει αρωγό, ενώ σε ενδεχόμενη συμφωνία η συνύπαρξή τους θα βοηθήσει στην ταχύτερη προσαρμογή του Τοροσίδη.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η αλβανική μαφία του ξύλου "ξυρίζει" το Γράμμο και την Πίνδο 17/01/2013 - 11:28 Share on print Share on email | Share on facebook Share on myspace Share on google Share on twitter Δεν είναι μόνο οι φωτιές του καλοκαιριού που καταστρέφουν τα ελληνικά δάση αλλά και λαθραία υλοτομία που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω της κρίσης Στο χωριό Τρίλοφος, ή αλλιώς Σλήμνιτσα, στον Γράμμο, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τη συνοριογραμμή με την Αλβανία, ο σκληρός ήχος από τα αλυσοπρίονα σκίζει τη λευκή σιωπή στο δάσος συνήθως από τις 5 τα ξημερώματα. Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι, οι «εμπρηστές του χειμώνα» που αποψιλώνουν ολόκληρες βουνοπλαγιές, περνούν τα σύνορα με μουλάρια πριν ακόμη χαράξει.Ορίζουν με τις πατημασιές τους τα μονοπάτια στην ελληνική πλευρά του βουνού που έχουν σκεπαστεί από το χιόνι και ξυλεύουν επιλεκτικά δρυς και πεύκα. Η δράση της μαφίας του ξύλου στη Βόρεια Ελλάδα κορυφώνεται φέτος στα χωριά του Γράμμου, εκεί ακριβώς που πριν από έξι και πλέον δεκαετίες έπεσε η αυλαία του ελληνικού Εμφυλίου. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι Αλβανοί που γυμνώνουν τις πλαγιές λεηλατούν τα απομακρυσμένα Γραμμοχώρια, που άρχισαν να δέχονται πίσω όσους είχαν εκδιώξει οι εμφύλιες συγκρούσεις. Εισβάλλουν στα σπίτια, κλέβουν ζώα και προκαλούν ζημιές.Οδηγούμε με δυσκολία στον χωμάτινο δρόμο προς το πιο απομακρυσμένο χωριό, τον Τρίλοφο. Χιόνι υπάρχει μόνο στα γυρίσματα της πλαγιάς που δεν τα πιάνει ήλιος, το κρύο εδώ πάνω καίει το πρόσωπο. Η Σλήμνιτσα, όπως αλλιώς ονομάζεται το χωριό, ήταν νοσοκομείο των ανταρτών στον Εμφύλιο. Μετά το '50 ερήμωσε και οι κάτοικοι, που τότε ήταν 800, σκόρπισαν. Σήμερα ξεχωρίζει από μακριά μόνο η εκκλησία, τα σπίτια είναι αραιά και πολλά σημαδεμένα από τις σφαίρες πολυβόλων.Ο Βασίλης Μπέλος και ο Νίκος Παπαδόπουλος, καθισμένοι γύρω από την ξυλόσομπα, είναι εξοικειωμένοι με τη μαφία του ξύλου. Είναι από τους πρώτους που επέστρεψαν στον Τρίλοφο και δείχνουν την απέναντι κορυφογραμμή που έχει ξυλευτεί ολοσχερώς και το φαλακρό σημείο ξεχωρίζει στη δασωμένη έκταση. Τα περισσότερα δέντρα είναι κομμένα στο ένα μέτρο από τη ρίζα, πολλά σπάστηκαν βιαστικά για να συρθούν και να πελεκηθούν πιο βαθιά στο δάσος. «Κόβουν τα δέντρα με το πρώτο φως και το μεσημέρι άλλες ομάδες επιστρέφουν για να τα φορτώσουν στα μουλάρια» περιγράφουν.Στα 500 μέτρα μέσα στο αλβανικό έδαφος, κοντά στο χωριό Βιντόβα, οι λαθροϋλοτόμοι έχουν στήσει υπόστεγα με πριονοκορδέλες. Από εκεί, μέρος της πολύτιμης ξυλείας θα φτάσει στην Ιταλία για την κατασκευή βαρελιών σε οινοποιεία, ενώ οι πιο γεροί και ίσιοι κορμοί θα καταλήξουν κολόνες φωτισμού της αλβανικής εταιρείας ηλεκτρισμού. Ακόμη, μια μεγάλη ποσότητα του λαθραίου φορτίου, λένε όσοι γνωρίζουν, θα πουληθεί για καυσόξυλα πίσω στην ελληνική αγορά.





Δεν είναι μόνο οι φωτιές του καλοκαιριού που καταστρέφουν τα ελληνικά δάση αλλά και λαθραία υλοτομία που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω της κρίσης



Στο χωριό Τρίλοφος, ή αλλιώς Σλήμνιτσα, στον Γράμμο, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τη συνοριογραμμή με την Αλβανία, ο σκληρός ήχος από τα αλυσοπρίονα σκίζει τη λευκή σιωπή στο δάσος συνήθως από τις 5 τα ξημερώματα.


Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι, οι «εμπρηστές του χειμώνα» που αποψιλώνουν ολόκληρες βουνοπλαγιές, περνούν τα σύνορα με μουλάρια πριν ακόμη χαράξει.Ορίζουν με τις πατημασιές τους τα μονοπάτια στην ελληνική πλευρά του βουνού που έχουν σκεπαστεί από το χιόνι και ξυλεύουν επιλεκτικά δρυς και πεύκα. Η δράση της μαφίας του ξύλου στη Βόρεια Ελλάδα κορυφώνεται φέτος στα χωριά του Γράμμου, εκεί ακριβώς που πριν από έξι και πλέον δεκαετίες έπεσε η αυλαία του ελληνικού Εμφυλίου.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ - Τώρα ζητάει στοχευμένες απολύσεις και παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης έως το 2016!





 Ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ - Τώρα ζητάει στοχευμένες απολύσεις και παράταση της εισφοράς


Η έκθεση του ΔΝΤ μοιάζει με χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου. Το ίδιο και οι δηλώσεις που κάνει ο επικεφαλής της Τρόικας και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν.

O κ. Τόμσεν χαρακτήρισε μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος αλλά...
Είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο μέχρι το 2014, καθώς και ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποφανθεί κανείς αν θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τις αρχές του 2015 ή νωρίτερα.
Ωστόσο, η Ελλάδα κατά τον ίδιο, ενδεχομένως να αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό την περίοδο 2015-2016, 5,5-9,5 δισ. ευρώ.

Η έκθεση

Εχει επι της ουσίας μόνο διαπιστώσεις, πολιτικές αναλύσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και επιμένει για μέτρα τα οποία όχι μόνο θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την χώρα στην ύφεση, αλλά θα εξαντλήσουν τους κατοίκους της!

Λένε ότι η επιθεώρηση του προγράμματος καθυστέρησε λόγω της διπλής εκλογικής διαδικασίας, επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος γιατί δεν υποστήριζε το πρόγραμμα.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κατά το ΔΝΤ δεν προχώρησαν όχι μόνο λόγω των δυο εκλογών αλλά και γιατί υπήρχαν κοινωνικές εντάσεις.

Κάνουν και άλλες διαπιστώσεις όπως ότι η ύφεση έχει βγει εκτός ορίων αλλά και ότι οι μειώσεις μισθών έγιναν με πολύ ταχύτερο ρυθμό του προσδοκωμένου.

Επίσης διαπιστώνουν ότι παρότι οι ονομαστικοί μισθοί μειώθηκαν κατά μέσο όρο 7,5% στο δεύτερο τρίμηνο, οι τιμές δεν έπεσαν το ίδιο γρήγορα.

Ποια μυστική πανάρχαια επίκληση λέμε εν αγνοία μας όταν λέμε την αλφάβητο




Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η ελληνική γλώσσα; Πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε και σίγουρα ακόμα περισσότερα από όσα μπορεί να χωρέσουν στις σελίδες ενός αφιερώματος...

Η ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με... τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια "αφανή αρμονία"...

Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα "Θεολογούμενα της αριθμητικής" ("Περί δεκάδος" 64-15,20): "Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης 'εν' (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55".

ΙΣΩΣ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ




ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ




Καλά κρατεί ο αγοραίος έρωτας - Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Ο αγοραίος έρωτας έχει ελάχιστο πλέον από τον ρομαντισμό των Λαδάδικων που τραγούδησε μια φορά κι έναν καιρό ο Δημήτρης Μητροπάνος ή από εκείνον της νεαρής κυρίας της καλής κοινωνίας Σεβερίν Σερίζ (Κατρίν Ντενέβ), η οποία ικανοποιούσε τις ερωτικές της φαντασιώσεις, δουλεύοντας τα απογεύματα στον οίκο ανοχής της Μαντάμ Αναΐ, στην «Ωραία της Ημέρας» του Λουίς Μπουνιουέλ. Έχει γίνει πιο χυδαίος από ποτέ... Οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες, κάθε ηλικίας βγάζουν στον «πλειστηριασμό» τα κορμιά τους ακόμα και για πέντε ευρώ παντού κι οποτεδήποτε, στα «σπίτια», στα μπαρ, στις καφετέριες, στους δρόμους, στο διαδίκτυο, νύχτα αλλά και ημέρα…

Και γιατί να μην το κάνουν, άλλωστε, από τη στιγμή που οι πελάτες, κάθε βαλαντίου και μορφωτικού επιπέδου, βρίθουν… Κάπου εκεί έξω, στο «σούπερ μάρκετ» της πορνείας, διατίθενται «προϊόντα» για κάθε γούστο.

Αν κάποτε το μεγαλύτερο παιχνίδι γινόταν με κοπέλες από το πρώην ανατολικό μπλοκ κι αφρικανές, τώρα στο «χορό» έχουν μπει ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες, οι οποίες προσπαθούν να καλύπτουν τις προσωπικές τους ανάγκες με ίδιους πόρους. Οι πιο φτωχές για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο και οι πιο άνετες οικονομικώς αναζητούν το χαρτζιλίκι τους ώστε να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς να χρειάζεται να στηρίζονται στο πορτοφόλι του συζύγου τους…

Για όλα τα γούστα…
«Η πορνεία δεν περνά κρίση! Αν περνούσε, θα την είχα εγκαταλείψει εδώ και πολύ καιρό», εξομολογείται «πεταλούδα» της νύχτας και της ημέρας, η οποία με 70 ευρώ την ώρα προσφέρει χαλάρωση σε νεαρούς που «ψάχνουν να βρουν το αντριλίκι τους», σε πιεσμένους μεσόκοπους που αναζητούν ένα διάλειμμα από το γάμο και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, αλλά και σε ηλικιωμένους οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν το «νήμα» που τους συνδέει με τις απολαύσεις της ζωής…

«Οι περισσότεροι ψάχνουν για μια εκτόνωση από την κούραση του μεροκάματου κι από το άγχος του να τα βγάζουν πέρα οικονομικά. Υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν απλώς έναν άνθρωπο στον οποίο να μπορούν να αποκαλύπτουν τα μυστικά τους χωρίς να του δίνουν εξηγήσεις. Ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσω κάποια δύσκολη κατάσταση μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω, όμως, αν θα συνέχιζα αυτήν τη δουλειά σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι περίεργο», προσθέτει η νεαρή Ελληνίδα που κατέβηκε από την περιφέρεια στην Αθήνα και γοητεύτηκε από το γρήγορο κι αφορολόγητο χρήμα που κερδίζει μέσω αγγελίας που έχει βάλει σε μια από τις αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες διαφημίζουν σεξ «στο χώρο σου» ή σε κάποιο ξενοδοχείο ημιδιαμονής…

Στην Αθήνα, πάντως, όποιος θέλει να κυνηγήσει την τύχη του στο χώρο του αγοραίου έρωτα έχει άφθονες επιλογές. Μπορεί να ξοδέψει λίγα, «ψαρεύοντας» κάποια κοπέλα όχι μόνο από τις γνωστές πιάτσες στη Σοφοκλέους, στη Συγγρού ή στη Σόλωνος, για παράδειγμα, αλλά και στην Πατησίων, ακόμα και στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, ιδιαιτέρως στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου. Αν θέλει να σπαταλήσει περισσότερα, έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί κάποιο από τα «σπίτια», τα οποία λέγονται πια στούντιο, όπου ακόμα και με λιγότερα από 50 ευρώ ενδεχομένως να βρει αυτό που ψάχνει. Οι πιο «μερακλήδες» εξάλλου, βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να τους συντροφεύσουν «call girl» των 100 μέχρι και μερικών χιλιάδων ευρώ, αναλόγως του χρόνου παραμονής και του ονόματος της… καλεσμένης ή του… καλεσμένου. Επιπλέον, έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα η μόδα των «swingersclubs», όπου ζευγάρια ανταλλάσσουν παρτενέρ σα να ήταν δώρα Χριστουγέννων…

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου, «όχι» για τους άλλους 3






Προανακριτική αποφάσισε η Βουλή με 265 ψήφους

Με 265 ψήφους η βουλή, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, αποφάσισε την παραπομπή Παπακωνσταντίνου .Δεν παραπέμπονται ,αφού οι σχετικές προτάσεις μειοψήφησαν, οι κ Παπανδρέου Βενιζέλος και Παπαδήμος

Στην πρόταση της κυβέρνησης για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, 265 ψήφισαν υπέρ της πρότασης.

Όσον αφορά την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Βενιζέλο τα αποτελέσματα ήταν 124 ψήφοι υπέρ, 56 λευκά και 24 κατά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν 294 βουλευτές: Έγκυρα 286, 3 Λευκά και βρέθηκαν 5 άκυρα

-Με βάση την πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Υπέρ ψήφισαν 265 βουλευτές, Κατά 6, Παρών 3

-Με βάση την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ 129 βουλευτές, Κατά 26, Παρών 4

Με βάση την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής: Υπέρ 110 βουλευτές, Κατά 28, Παρών 3

Για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισαν 225 βουλευτές, έγκυρά 154, άκυρα 15 και λευκά 56

-Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε: Υπέρ 124, Κατά 24, Παρών 2

-Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής: Υπέρ 104, Κατά 23, Παρών 1

Για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ψήφισαν 224 βουλευτές, έγκυρα 107, άκυρα 14, Λευκά 103

-Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής έλαβε : Υπέρ 80, Κατά 19, Παρών 8

Για τον κ. Λουκά Παπαδήμο ψήφισαν 221 βουλευτές

-Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής έλαβε: Υπέρ 63, Κατά 34, Παρών 6

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι ο μόνος εγκαλούμενος πρώην υπουργός που παραπέμπεται σε Προκαταρκτική Επιτροπή. Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Επιτροπή θα αποτελείται από 15 βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν παραδώσει πόρισμα στις 25 Φεβρουαρίου.

Απουσίαζαν οι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης και Θεόδωρος Παραστατίδης (ανεξάρτητοι), Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ), Ηρώ Διώτη και Γιάννης Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Θωμάς Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ).

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;






Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια μεταπολίτευσης σε αυτή τη χώρα για να συζητήσουμε έστω και αν θα πρέπει να τιμωρηθούν πρωτοκλασσάτα πολιτικά πρόσωπα με σοβαρές ευθύνες...

Καλύτερα αργά παρά ποτέ λέει απο τα αρχαία χρόνια ο σοφός λαός μας....


Αλλά και πάλι ας διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας.

Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και η λαϊκή αγανάκτηση μέχρι εκεί που δεν πάει για να τιμωρηθεί επιτέλους κάποιος σε αυτή τη χώρα για ένα σοβαρό αδίκημα.

Έπρεπε να αυτοκτονήσουν πάνω απο 3500 συμπολίτες μας επειδή χρωστούσαν ή έφτασαν στο οικονομικό αδιέξοδο για να δικάσουμε επιτέλους τους πραγματικούς ενόχους για την κατάσταση και την κατάντια της χώρας μας.

Γιατί ναί,

δεν είναι δυνατόν ο μικροβιοπαλαιστής που κρατάει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας με νύχια και με δόντια, να χρωστάει 3 ΤΕΒΕ και να μπαίνει μέσα, αλλά τα γκόλντεν μπόϊς, οι μεγαλοκαρχαρίες, οι αμερικανοσπουδαγμένοι πολιτικάντιδες και οι μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας να τη βγάζουν πάντα λάδι!

Ως εδώ!

Ναι το λαϊκό αίσθημα πλέον θέλει να δει τους πραγματικούς υπεύθυνους και ένοχους στο σκαμνί και στη στενή και όχι ΄'μικροαπατεωνίσκους'΄΄για τα μάτια του κόσμου και για επικοινωνιακά τρικάκια...

Αλλά αν και το ξέρουμε ότι και στη στενή να μπουν σε σουίτες θα μένουν και θα τρώνε για πρωινό κορν φλέικς...

Αλλά έστω μια ηθική δικαίωση τη χρειάζεται ο Ελληνικός λαός!

el-democracy.blogspot.com


Παπαδήμος: Δεν έχω καμία ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ


Με υπόμνημα ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν συντρέχει ευθύνη για τον ίδιο...




Υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενόψει της συζήτησης και της λήψης απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με το οποίο δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό του και ως εκ τούτου η πρόταση των βουλευτών (σ.σ. που ζητούν την παραπομπή του σε προανακριτική) δεν ευσταθεί.

Ο κ. Παπαδήμος πληροφορεί την Βουλή ότι:

- Πρώτον: Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης «λίστας Λαγκάρντ», ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή.

- Δεύτερον: Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες από καμία πηγή για τη «λίστα Λαγκάρντ», ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.

«Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν εκ μέρους μου τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκαρντ» τονίζει στο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Καταλήγει δε, επισημαίνοντας πως «με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

http://www.epikaira.gr/

Παρέμεινε 11η η Ελλάδα



Αμετάβλητη η πρώτη δεκάδα, με την Ισπανία για μία ακόμη φορά στην κορυφή
Στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε και αυτόν τον μήνα η εθνική Ελλάδας. Αμετάβλητη η πρώτη δεκάδα, με την Ισπανία για μία ακόμη φορά στην κορυφή.

Οι «φούριας ρόχας» συνεχίζουν να οδηγούν έχοντας συγκεντρώσει 1606 βαθμούς, ενώ ακολουθούν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Γερμανίας και Αργεντινής με 1437 και 1290 βαθμούς, αντίστοιχα.

Η εθνική Ελλάδας παρέμεινε στην 11η θέση με 1033.

1. ΙΣΠΑΝΙΑ 1606
2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1437
3. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1290
4. ΙΤΑΛΙΑ 1165
5. ΚΟΛΟΜΒΙΑ 1164
6. ΑΓΓΛΙΑ 1151
7. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1144
8. ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1124
9. ΡΩΣΙΑ 1070
10. ΚΡΟΑΤΙΑ 1064
11. ΕΛΛΑΔΑ 1033

Πηγή: sport-fm.gr

«Κάτσε κάτω μωρή, τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι;»



Κασιδιάρης σε Φωτεινή Πιπιλή Δεν έλειψαν τα…
κολακευτικά σχόλια και οι φιλοφρονήσεις στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ όσον αφορά το... πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά. Την ώρα που μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να μιλά, διαφωνώντας στα όσα άκουγε. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που καθόταν δίπλα στον κ. Παππά, ανέλαβε να... αποκαταστήσει την τάξη. «Τι μιλάς ρε, κάτσε κάτω μωρή, τι μιλάς εσύ; Πάλι πιωμένη είσαι; Γύρνα μπροστά!». Φυσικά επικράτησε πανδαιμόνιο στη Βουλή και τότε ο πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

5,1 δις σ΄ένα χρόνο έχασε η Γερμανία από το εμπάργκο προϊόντων της στην Ελλάδα!

 
 
 
 
Κι όμως η ελληνική κρίση και κυρίως οι πρωτοβουλίες οργανώσεων και φορέων αποδίδουν και “πονάνε” τη γερμανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το εμπάργκο που έχουν κηρύξει στα γερμανικά προϊόντα διάφορες οργανώσεις έχει προκαλέσει μείωση κατά 13% στις γερμανικές εξαγωγές το 2011! Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής του Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 5,1 δις!

Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας»,
δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Περίπου 180.000 Αλβανοί μετανάστες εγκατέλειψαν την Ελλάδα

Περίπου 180.000 άτομα ή το 20% των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα επέστρεψαν στη χώρα τους την ...
τελευταία πενταετία, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης USAID για τις επιπτώσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσης στην Αλβανία. Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις επιπτώσεις της επιστροφής των Αλβανών μεταναστών στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Επέμβαση αστυνομικών στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη .




Αστυνομική επιχείρηση γίνεται αυτή την ώρα στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί επεμβαίνουν στο κτίριο μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Δημοσίας Τάξεως ότι θα προχωρήσουν σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί και αστυνομικοί της Τροχαίας οδηγούν τους οδηγούς σε άλλα σημεία.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν μπει στο κτίριο και ψάχνουν μήπως υπάρχουν άτομα εντός. Στο σημείο υπάρχει και Ασφάλεια.

Πριν από κάποιες μέρες είχαν επέμβει στη βίλα Αμαλία και στη Σκαραμαγκά

Νέες συζητήσεις για το Σκοπιανό, η λέξη "Vardar" στο επίκεντρο



Νέες συζητήσεις για το Σκοπιανό, η λέξη "Vardar" στο επίκεντρο

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ποια οργάνωση “δείχνει” το “καλάσνικοφ” στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής

Δεν είναι ένα τυχαίο όπλο και αν και είναι εύκολο να βρεθεί στην “αγορά” δεν το χρησιμοποιούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Η δύναμη του όπλου.....
δείχνει “αναβαθμισμένα” χτυπήματα και συνήθως εμπλέκεται σε ενέργειες όπου οι τρομοκράτες έχουν σκοπό να προκαλέσουν θύματα. Τρεις οργανώσεις απ' όσες ως και σήμερα δραστηριοποιούνται φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους “καλάσνικοφ”. Οι δύο το έχουν χρησιμοποιήσει, ενώ η τρίτη έχει στείλει προκήρυξη με σχετική φωτογραφία. Το όπλο λένε οι αστυνομικοί “μιλάει”. Μέχρι να εξεταστούν οι κάλυκες και να αποκτήσει το όπλο ταυτότητα, εάν βέβαια έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, οι αστυνομικοί ξεσκονίζουν παλιές υποθέσεις. Έτσι έχουμε την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνς.

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζεται με τη σημαία της ..."ανεξάρτητης Θράκης"! Ο χαμογελαστός κύριος στη φωτό είναι ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Χωρίς κανένα .... πρόβλημα και καμία ντροπή όπως διαπιστώνετε από τις φωτογραφίες ο κ.Χατζηοσμάν επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του “Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” και φωτογραφήθηκε χωρίς ίχνος ντροπής μπροστά δίπλα στη σημαία της “ανεξάρτητης Θράκης” και στον σχετικό χάρτη βέβαια!



Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζεται με τη σημαία της ..."ανεξάρτητης Θράκης"!

 Ο χαμογελαστός κύριος στη φωτό είναι ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Χωρίς κανένα ....
πρόβλημα και καμία ντροπή όπως διαπιστώνετε από τις φωτογραφίες ο κ.Χατζηοσμάν επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του “Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” και φωτογραφήθηκε χωρίς ίχνος ντροπής μπροστά δίπλα στη σημαία της “ανεξάρτητης Θράκης” και στον σχετικό χάρτη βέβαια!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η ΝΔ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...


ΤΗΝ ''ΚΡΥΦΗ'' ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΑΝΕΞΑΡΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΕ ΔΙΨΗΦΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ.


Μεταστροφή του κλίματος δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για καταλήψεις:«Θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν»



Ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ότι έχει φασίζουσα νοοτροπία και απείλησε τους υπόλοιπους 299 βουλευτές ότι βίλα Αμαλία και Βίλα Κάλλας ή κατάληψη Σκαραμαγκά, "θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν".

Oλα έγιναν χθες στην Βουλή, μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στην Βίλα Αμαλία και στην Βίλα Μαρία Κάλλας. Ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είπε ότι και οι δυο αυτές καταλήψεις είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται και μαθήματα!!!

Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή...

Εδώ δείτε την παραγωγή μολότοφ στα πλαίσια...του πολιτισμού που παράγονταν στην παράνομη κατάληψη της βίλας Αμαλίας...

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Ο κ. Διαμαντόπουλος, συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είχε πάρει μέρος στην αποστολή αλληλεγγύης του πλοίου Estelle, με προορισμό τη Γάζα.











Δεν έχουν δουλειά 1.345.715 Έλληνες!

Καλπάζουν οι δείκτες: στο 26,8% η ανεργία τον Οκτώβριο, στο 56,6% των νέων

Στο 26,8% διαμορφώθηκε ο δείκτης ανεργίας τον Οκτώβριο, έναντι 26,2% το Σεπτέμβριο, και 19,7% τον Οκτώβριο του 2011, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 56,6% τον Οκτώβριο, έναντι 46,7% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.680.894 άτομα.

ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ



Ένταση και επεισόδια στα Χανιά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «ο Χρυσόστομος», του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ, Φράγκου Φραγκούλη, «Ποια Τουρκία, Ποιοι Τούρκοι».

Ομάδα 40 ατόμων, όπως αναφέρει το FlashNews.gr, εισέβαλε στην αίθουσα όπου άδειασε πυροσβεστήρες, φώναξε διάφορα συνθήματα και προκάλεσε σημαντικές φθορές, ενώ φεύγοντας προκάλεσε ζημιές και.....
στο αυτοκίνητο του ταξίαρχου της 5ης Μεραρχίας Κρητών.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής υπήρξαν και συμπλοκές μεταξύ των εισβολέων, που εικάζεται ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, και ατόμων που βρίσκονταν στο χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Κατάληψη του Π.Γ. του Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο από αντι-εξουσιαστές



Πληροφορήθηκα, στην Αθήνα οπού βρίσκομαι  μετέχοντας όπως οφείλω στις εργασίες της Βουλής, ότι πραγματοποιήθηκε δίωρη κατάληψη του Πολιτικού μου Γραφείου στο Ηράκλειο από 30 περίπου πρόσωπα που δήλωσαν ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και η οποία έληξε πριν από λίγο

Ο στόχος όμως που επέλεξαν τα εν λόγω κατευθυνόμενα πρόσωπα, καθόλου  δεν εξυπηρετεί τη μεθόδευση τους. Όταν οι αντιεξουσιαστές επιτίθενται σε νέους πολιτικούς, αυτοδημιούργητους, απολύτως ξένους προς....
συμφέροντα, σκάνδαλα και διαπλοκές, τότε η επίθεση τους στρέφεται εναντίον όλης της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης, κοινωνίας της οποίας την υπηρεσία έχω αποδείξει κατά τα 5 χρόνια της Κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, ότι βρίσκομαι με αφοσίωση, σεβασμό και εργατικότητα.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΤΗ ΒΟΛΕΨΕ ΤΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ Ο ΚΥΡ ΦΩΤΗΣ...



Που διόρισε την κόρη του ο Φώτης Κουβέλης

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διόρισε την κόρη του ως ....
εκπρόσωπο του κόμματος σε επιτροπή του δημοσίου!
Όπως προκύπτει από το έγγραφο ο Φ. Κουβέλης στις 29 Οκτωβρίου 2012 πρότεινε στον Πρωθυπουργό να διοριστεί η κόρη του Μαρία ως τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Και στις 5 Νοεμβρίου ο Α. Σαμαράς προχώρησε στον σχετικό διορισμό, που περιλαμβάνει και άλλους εκπροσώπους φορέων και κομμάτων.
Σημειώνεται ότι η θέση του τακτικού μέλους της Επιτροπής είναι αμειβομένη. Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 2667/1998: «Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών καθορίζεται η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων περί αμοιβής ή αποζημίωσης λόγω συμμετοχής σε συμβούλια και επιτροπές του δημόσιου τομέα». Σήμερα η αποζημίωση είναι 70 ευρώ για κάθε συνεδρίαση.
Βεβαίως δεν είναι οικονομικό θέμα. Ζήτημα νεποτισμού υφίσταται…

πηγή: troktiko.eu

ΤΩΡΑ: Ανακατάληψη της Βίλας Αμαλία από ακροαριστερούς και επέμβαση αστυνομίας

- Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στις 09:00
-Μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ με κλούβες 50 άτομα
- Πάνοπλοι αστυνομικοί εναντίον δεκάδων ακροαριστερών στη βίλα Αμαλία
- Νέα επέμβαση μετά την κατάληψη τα ξημερώματα
Ξημερώματα μια ομάδα περίπου 80 ακροαριστερών με..
καλά οργανωμένο σχέδιο κατάληψης ξεκίνησε επιχείρηση. Οι νεαροί κρατώντας ρόπαλα και φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η μια επιτέθηκε κατά μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν κοντά στο κτίριο επιτηρώντας το και η δεύτερη κινήθηκε προς το κτίριο, έσπασε τις κλειδαριές και το κατέλαβε.
Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.
Παρά το γεγονός ότι η διμοιρία των ΜΑΤ έκανε χρήση χημικών δεν στάθηκε δυνατό να ανακοπεί η επίθεση.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ...


ΦΩΤΟ από ΕΘΝΟΣ

 Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου, που δεν δίστασε να πολτοποιήσει το κεφάλι της 15χρονης Μυρτούς και που νόμιζε ότι εμπαίζοντας τις διωκτικές και δικαστικές αρχές για το νεαρό της ηλικίας του, θα είχε ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Έξι μήνες μετά την προφυλάκισή του, στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αντιμετωπιστεί ως ενήλικος και έτσι μεταφέρθηκε στις φυλακές Γρεβενών, όπου θα παραμείνει μέχρι να φτάσει η υπόθεσή του, στις δικαστικές αίθουσες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ...



Αριστερισμός, θολοκουλτούρα, ψευτοπροοδευτισμός, κλάψα, μιζέρια, λαϊκισμός...

Και πως να μην τα έχεις όλα αυτά όταν καλεσμένοι στο πάνελ της ''Ανατροπής''(του κατεστημένου;;...) του Πρετενέρη ήταν οι Μαχαιρίτσας ( πρώην απογοητευμένος κομμουνιστής), Ράντου ( πρώην απογοητευμένη κομμουνίστρια), Κιμουλης ( θολοκουλτουριάρης διαθνιστής και λίγο ατάλαντος ηθοποιός) και Νταλάρας...


Βαρεθήκαμε απο το πρώτο πεντάλεπτο με τις αριστερίστικες αμπελοφιλοσοφίες τους και καταλάβαμε για ακόμα μια φορά γιατί η Ελλαδίτσα μας έχει καταντήσει σε αυτό το σημείο όταν τέτοια άτομα θεωρούνται- υποτίθεται- η και καλά φιλοσοφική ελίτ της χώρας...

Απλά βαρεθήκαμε...

Και χθές, κι εδώ και χρόνια...

El-democracy-blogspot.com

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - Πυραμίδες στην Ελλάδα


Oι πυραμίδες που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, αποτελούν μοναδικά δείγματα πυραμιδικής αρχιτεκτονικής στον ευρωπαϊκό χώρο. Η μορφή τους, η αρχιτεκτονική τους, καθώς και η στατιστική τους τοποθέτηση, κατατάσσουν....
μερικές από αυτές στην προπελασγική περίοδο. Η Ακαδημία Αθηνών έχει χρονολογήσει τα κτίσματα αυτά μέχρι και στο 2.700 π.Χ.. Οι ελληνικές πυραμίδες διαφέρουν από τις γνωστές αιγυπτιακές ως προς τη μορφή και πιθανότατα ως προς τη χρήση. Για το ζήτημα των πυραμίδων έχουν μιλήσει και οι αρχαιολόγοι του Αργούς οι οποίοι συμφωνούν στην ίδια χρονολογία, μόνο που αυτοί έχουν διαφορετική άποψη για τη χρήση των πυραμίδων. Η χρήση μας ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο, αλλά υπάρχουν πολλές απόψεις και δεν μπορούμε να καταλήξουμε οριστικά σε κάποιο συμπέρασμα. Υπήρξαν ταφικά μνημεία, μικρά οχυρά, φρυκτωρίες, αστρονομικά παρατηρητήρια ή ναοί; Απ' ό,τι φαίνεται, θα μπορούσαν να χρησιμεύουν σε πολλά πράγματα. Η πυραμίδα στο Ελληνικό Αργολίδας αναφέρεται στον Παυσανία και με τη μέθοδο της θερμοφωταύγειας χρονολογείται από το 2700 π.Χ. Πυραμίδες ή πυραμιδοειδή κτίσματα; Το ορθότερο είναι πυραμιδοειδή κτίσματα.

Στα 510 ευρώ ο μισθός για τους κάτω των 25 ετών από την 1η Απριλίου


Οριστικά στο παρελθόν φαίνεται πως θα ανήκει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) της οποίας η ισχύς θα εκλείψει στις 31 Μαρτίου το νέου έτους και όπως όλα δείχνουν είναι πιθανόν να μην υπογραφεί νέα σύμβαση. Σύμφωνα με την....
εφημερίδα REAL στην αγορά κυριαρχούν πλέον οι ατομικές συμβάσεις και ο ελάχιστος κατώτατος μισθός ορίζεται πλέον από το κράτος. Επίσης σύμφωνα με το νέο καθεστώς που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου οι εργοδότες ακόμη και αν υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ θα μπορούν αν επιλέγουν αν θα αμείβουν τους εργαζόμενους τους βάσει όσων θα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ ή με τους μισθούς που θα προβλέπει το κράτος με την υπογραφή επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης. Αυτό σταδιακά θα σημάνει το τέλος των εργοδοτικών συνδικάτων κι έτσι το 2013 φέρνει μαζί του τεράστιες ανατροπές στα εργασιακά. - Τον τελευταίο λόγο στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα έχει το κράτος από την 1η Απριλίου - Όσοι προσλαμβάνονται για πρώτη φορά θα αμείβονται με 510 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ενώ αν είναι άνω των 25 θα αμείβονται με 586 ευρώ. - "Παγώνουν" οι τριετίες μέχρι η ανεργία να φτάσει το 10% - Καταργείται το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ -

Ανοίγει το Μακεδονία Παλλάς στα μέσα Φεβρουαρίου


Στις 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός με κλειστές προσφορές, για την ....
εκμίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παράλληλα ματαιώνεται ο ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός με το ίδιο αντικείμενο, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα πάντοτε με τη διοίκηση του ΙΚΑ, ο νέος μισθωτής θα εγκατασταθεί έως τα μέσα του Φεβρουαρίου, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι μεταβατική και θα διαρκέσει 12 μήνες.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Συναγερμός για το νέφος των τζακιών

Ασφυξία στην Αθήνα από την ομίχλη του καπνού

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ δημιουργούν στην Αθήνα και στα άλλα αστικά κέντρα τα τζάκια και οι ξυλόσομπες.

Η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται από αιωρούμενα σωματίδια, διοξείδιο του άνθρακα και μονοξείδιο του αζώτου. Καταγράφεται υπέρβαση του ορίου επιφυλακής μέχρι και 35 φορές.

Μάλιστα σήμανε συναγερμός καθώς τα 170 μικρογραμμάρια έφτασαν οι συγκεντρώσεις ρύπων στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τονίζουν ότι ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ό,τι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

Για την ώρα δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τον περιορισμό της χρήσης των τζακιών που να μπορεί να ανακόψει την κατάσταση.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: "Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες και δυο ρόπαλα στο σπίτι"



- Πρόσκληση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια να έρθει να τον συλλάβει απήθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης - "Έχω και τον τσελεμεντέ του αναρχικού"
- "Η Βίλα Αμαλίας είναι ένας χώρος αντίστασης στις μνημονιακές πολιτικές"
- "Το αν είναι κατάληψη δημοσίου χώρου, ας αφήσουμε να το λύσει η δικαιοσύνη"
- Χρυσή Αυγή: "Οι βουλευτές του Σύριζα έχουν δικαίωμα να βάζουν τα ρόπαλα και τα μπουκάλια όπου επιθυμούν"

"Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Πρόσθεσε ακόμη πως, "πριν γίνω βουλευτής ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις οργανωμένα, ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;"

Αναφορικά με την εκκένωση της Βίλας Αμαλία είπε πως "είναι μια προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές. Είναι χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια γιατί είναι ένας χώρος στον οποίο ελεύθερα μπορούσες να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε. Το αν είναι κατάληψη δημόσιου χώρου ας αφήσουμε να το λύσει η Δικαιοσύνη όταν και αν θα γίνει η δίκη".

Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση με την εκκένωση της Βίλας Αμαλία έκανε το χατήρι στην Χρυσή Αυγή.