Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

3 MEΡΕΣ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ...

 


Σε ένα μεγάλο φιάσκο του συστήματος στρατολόγησης που αποδεικνύει περίτρανα την ύπαρξη στρατευσίμων δύο ταχυτήτων εξελίσσεται η υπόθεση του τηλε-μάγειρα πολυτελείας, Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Όμως η στρατιωτική θητεία των 45 ημερών που θα υπηρετούσε ο τηλε-μάγειρας φαίνεται ότι ήταν ... πολύ μεγάλη κι έτσι έμεινε μόνο 3 ημέρες στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Λαμίας, πήρε 2 χρόνια αναβολή στράτευσης (ουσιαστικά απαλλαγή και από τις 45 ημέρες αφού στα 45 πληρώνει κάτι "ψιλά" και πάει σπίτι του) και άσε τους άλλους να ασκούνται σε "Αστραπές" και "Καταιγίδες" με -10 βαθμούς Κελσίου.

Όμως ο τηλεμάγειρας δεν δικαιούται να θεωρείται κάτοικος εξωτερικού και άρα να απολαμβάνει της απαλλαγής θητείας με μόνη υποχρεώση τις 45 ημέρες που ούτε και αυτές έκανε.
Ο Δ.Σκαρμούτσος δεν είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού αφού έχει μείνει πάνω από 6 μήνες  στην Ελλάδα! Κανονικά πρέπει να κριθεί άμεσα ανυπότακτος. Έχεις δηλαδή ποινικές ευθύνες και πρέπει να περάσει Στρατοδικείο Αυτό λέει ο νόμος.
Και υπάρχει και το ερώτημα "από τι πάσχει" και του δόθηκε διετής αναβολή για λόγους υγείας και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες από την Επιτροπή Ιατρών του Στρατιωτικού Νοσοκομείου  Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου