Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ




 
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, θα προχωρήσουν τα Σκόπια, για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις συνοριακές διαβάσεις των δύο χωρών, από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά Σκοπιανών που έρχονται στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Kanal 5», το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων θα ζητήσει από τις ελληνικές Αρχές, να παρέμβουν, ώστε να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής, στις συνοριακές διαβάσεις Νίκης και Ευζώνων, κατά πολιτών τους που εισέρχονται στην Ελλάδα.

Πρόσφατα, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, πήγαν στους μεθοριακούς σταθμούς, ανήρτησαν πανό για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και διένειμαν σχετικό υλικό που χαρακτήριζε τα Σκόπια «κατεχόμενο» ελληνικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια αυτών των «δράσεων», σημειώθηκαν και φραστικά επεισόδια κατά διερχόμενων οδηγών από τα Σκόπια, εξαιτίας του προθέματος «ΜΚ» που φέρουν οι νέες πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Σύμφωνα με τα Σκόπια, το τελευταίο διάστημα, άγνωστοι κατέστρεψαν ή αφαίρεσαν πινακίδες από τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα Σκοπιανών, που παραθέριζαν σε θέρετρα της βόρειας Ελλάδας.

Τα ΜΜΕ της γείτονας αναφέρονται συνεχώς στα συγκεκριμένα περιστατικά, όπως και στην επίθεση και στον εξευτελισμό που δέχτηκε Σκοπιανός οδηγός φορτηγού Διεθνών Μεταφορών, από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, στην Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου