Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Στην Ζάκυνθο των 35.000 κατοικούν 15.000 αλλοδαποί!! Απίστευτο;


Πρωτοφανή επίπεδα διαφθοράς στη Ζάκυνθο των 15.000 αλλοδαπών μονίμων κατοίκων, ατιμωρησία και ανεξέλεγκτη κατάσταση....


Στο κύκλωμα νομιμοποίησης αλλοδαπών στη Ζάκυνθο, που αποκάλυψε από τον περασμένο Μάιο το newpost αναφέρεται εκτενώς η Ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ, το μέγεθος της διαφθοράς φαινόταν από τα νούμερα της τελευταίας απογραφής: στο νησί κατοικεί μόνιμα πληθυσμός περίπου 15.000 αλλοδαπών όταν οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τις 35.000. Μάλιστα αποκαλύπτονταν και δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, μιας Κινέζας που όταν για πρώτη φορά ήρθε στη χώρα είχε ήδη την... μόνιμη άδεια παραμονής στην τσέπη, αλλά και τις καταγγελίες πρώην υπαλλήλου του δήμου Ζακύνθου για χιλιάδες περιπτώσεις παραβάσεων σε φακέλους μεταναστών που αιτούνταν άδειας.

Το ρεπορτάζ είχε προκαλέσει την αντίδραση του νυν δημάρχου Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη ο οποίος μιλώντας στο newpost απάντησε ότι τον στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ δια του πρώην υπαλλήλου και των τοπικών βουλευτών και διευκρίνησε ότι διέταξε ΕΔΕ για τα προβλήματα που κληρονόμησε από τον προηγούμενο δήμαρχο και τιμώρησε με στέρηση ενός μισθού των προϊστάμενο της υπηρεσίας αλλοδαπών. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ενώ ο Λέανδρος Ρακιντζής έκανε και ένσταση για το πρόστιμο ενός μηνιαίου μισθού προς τον προϊστάμενο του τμήματος αλλοδαπών του δήμαρχου Ζακύνθου, καθώς το θεώρησε σκανδαλωδώς επιεικές. Όπως αναφέρει στο πόρισμά του ο κ. Ρακιντζής:

«Σύμφωνα με τη διενεργηθείσα ΕΔΕ ο εγκαλούμενος υπάλληλος είχε ορισθεί από το 2006 μέχρι και το 2012 υπεύθυνος του Γραφείου Αλλοδαπών. Παράλληλα του είχαν ανατεθεί καθήκοντα προϊσταμένου στο ΚΕΠ ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνος του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Γραφείου Τέλεσης Πολιτικών Γάμων, της γραμματειακής υποστήριξης, και ήταν ανταποκριτής του ΟΓΑ. Από το αποδεικτικό υλικό της ΕΔΕ διαπιστώθηκε ότι ο εγκαλούμενος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του αμελούσε και καθυστερούσε την διεκπεραίωση των διαδικασιών για την έκδοση άδειας παραμονής αλλοδαπών, ενώ χωρίς να προβαίνει στον απαιτούμενο έλεγχο χορηγούσε βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».

ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου