Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Ο ΝΤΑΝ ΜΠΡΑΟΥΝ

 
 
 
Στις κρυφές στοές της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη αναζητεί ο Νταν Μπράουν στο νέο του βιβλίο που έχει τίτλο «Ιnferno» (σ.σ. Κόλαση).
Ουσιαστικά ο ήρωας των προηγούμενων βιβλίων «Κώδικας Ντα Βίντσι» και «Ιλουμινάτι» ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον ψάχνει με διάφορους τρόπους να αποκρυπτογραφήσει μυστικούς κωδικούς του Βυζαντίου.





Ολο το βιβλίο δεν αφορά την Αγία Σοφία, ξεκινά στη Φλωρεντία και συνεχίζει στη Σιένα και καταλήγει όμως στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον που στα βιβλία του Μπράουν είναι ο βασικός ήρωας ο ειδικός στην αποκρυπτογράφηση κωδικών και συμβόλων έχει ως οδηγό το κείμενο το Δάντη με τίτλο «Κόλαση» για να λύσει όλο το μυστήριο του «Μαρμαρωμένου Βασιλιά». Οι τελευταίες 120 σελίδες του βιβλίου διαδραματίζονται στην Αγία Σοφία.

Ο Ντάν Μπράουν που επισκέφθηκε τις στοές της Αγίας Σοφίας για να γράψει το βιβλίο υποστηρίζει πως «αυτό που υπάρχει κάτω από την Αγία Σοφία είναι πιο συναρπαστικό απ’αυτό που υπάρχει στην επιφάνεια».

Ο Μπράουν ισχυρίζεται πως τα κρυφά δωμάτια και οι στοές « κρύβουν τον τάφο του πρώτου ιερέα του ναού μαζί με πολύτιμα προσωπικά του αντικείμενα.
Αφορμή για την ιδέα του Μπράουν ήταν οι έρευνες που ξεκίνησαν το 2009 Τούρκοι αρχαιολόγοι στις υπόγειες στοές της Αγίας Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου