Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ...


ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΛΟΥ...

SHOW ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ.



Του είπε επίσης απαντώντας σε προηγούμενο σχόλιο του κ. Βενιζέλου: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Επιτροπής λες έλα καλέ"
- Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε πει στους δημοσιογράφους: "Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης"
- Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να πέταξε κάτω τα ποτήρια με το νερό και άρχισε να υβρίζει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
- Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Μαρκογιαννάκη
- Η κατάθεση Βενιζέλου διακόπηκε για λίγο - Προηγήθηκε καυγάς Γεωργιάδη - Κασιδιάρη
- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έτρεχε πίσω από τον κ. Βενιζέλο που εγκατέλειψε την αίθουσα!



Τα έσπασαν, βρίστηκαν και παραλίγο να κληθεί και η αστυνομία. Όλα αυτά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η οποία υποτίθεται ότι εξετάζει την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Λίγα λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει η διαδικασία της κατάθεσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου η συνεδρίαση διεκόπη και ξανάρχισε μετά από λίγο.

Τι προηγήθηκε όμως; Ξέσπασε ένας φοβερός καυγάς μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Άδωνι Γεωργιάδη, γιατί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θεώρησε ότι ο κ. Γεωργιάδης με την τοποθέτησή του δημιουργούσε πέπλο προστασίας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που παρολίγο να πιαστούν στα χέρια.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης λόγω του επεισοδίου, αποφάσισε να διακοπεί για λίγο η διαδικασία και τότε ο κ. Βενιζέλος άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω. Τον πήρε όμως στο κατόπι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία φώναζε: "Δείτε προνομιακή μεταχέιριση μάρτυρα που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει!"

Ο κ. Βενιζέλος δεν της απάντησε αλλά απευθύνοντας τον λόγο στους δημοσιογράφους είπε:

"Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Σε κάθε περίπτωση, η ιατρική δεν έχει απαντήσει εαν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογικής ή το αντίθετο".

Όταν η συνεδρίαση επαναλήφθηκε, ο Ηλίας Κασιδιάρης επέστρεψε στην αίθουσα και μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον "γελοίο και χοντρό", και "σκάσε χοντρέ" προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος του αφαίρεσε τον λόγο.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Βενιζέλος στους δημοσιογράφους, ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να του είπε: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Επιτροπής λες έλα καλέ".

Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να πέταξε ποτήρια με νερό κάτω και οι φωνές ήταν τόσο έντονες που ακούστηκαν στην διπλανή αίοθυσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Τότε, βγήκε από την αιθουσα ο Τέρενς Κουικ και φέρεται να είπε: "Ρε παιδια πείτε τους να μην φωνάζουν! Τα ακούμε όλα εδω μέσα!"

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κασιδιάρης είπε: «το πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν του έκανα ερωτήσεις φώναζε την ασφάλεια να με βγάλει έξω. Ο Μαρκογιαννάκης τον προστατεύει. Είναι Επιτροπή συγκάλυψης και τραγωδίας που δεν θέλω να λάβω μέρος».



Επίμαχο σημείο στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής αναμένεται να είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας, από τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ωστόσο από την πλευρά του κ. Διώτη, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακρική, ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνει άνοιγμα τριών αρχείων από το user v, στις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.

Nα σημειωθεί επίσης ότι λίγο νωρίτερα σημειώθηκε και άγριος καβγάς ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο μεν αποκάλεσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δικηγόρο βιαστών και στρατοδίκη σε λαϊκό δικαστήριο του 1946-49, η δε κατηγόρησε τον συνάδελφό της Νέας Δημοκρατίας πως διέκοπτε την εξέταση του κ. Παπασταύρου επίτηδες, του είπε για τα βιβλία που πουλάει μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή και του ζήτησε να... εξαφανιστεί από μπροστά της!

Κάποια στιγμή, επέστρεψε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αλλά Ζωή Κωνσταντοπούλου και Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψαν τα τσεκούρια του πόλεμου. Το... πινγκ πονγκ με τις «θανατηφόρες» ατάκες συνεχίστηκε, τα άκουσε και ο κ. Δρίτσας από τον Άδωνι Γεωργιάδη, μέχρι που ο βουλευτής της ΝΔ είπε στην κα Κωνσταντοπούλου «άει...». Ευτυχώς για άλλους, δε συμπλήρωσε και άφησε τα πάντα στη φαντασία!

Ακολουθούν οι διάλογοι της συνεδρίασης – παρωδία

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Εάν μου ξαναπείτε για τη δική μου τη δουλειά, θα υπενθυμίζω πάντα και τη δική σας τη δουλειά. Δεν είστε υπεράνω κριτικής, δεν είστε υπεράνω κανενός από εμάς εδώ πέρα πάνω.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι είπατε για τη δική μου δουλειά;
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είπατε για τα βιβλία τα οποία πουλάω.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι είπατε για τη δική μου δουλειά, κύριε Γεωργιάδη; Για πείτε τι ξέρετε.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για τη γνωστή υπόθεση που ξέρει η επικράτεια, για το ότι είστε μεταξύ των άλλων δικηγόρος ενός βιαστού, κρυφό είναι; Το ξέρει το πανελλήνιο.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό το ξέρετε που λέτε;
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το έχω διαβάσει στις εφημερίδες.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το ξέρετε ή θα ζητήσετε συγγνώμη…
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το έχω διαβάσει στις εφημερίδες και δεν θα ζητήσω καμία συγγνώμη.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θα ζητήσετε συγγνώμη και θα ανακαλέσετε…
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σας παραπέμπω σε πολλά σχετικά δημοσιεύματα και σε ανακοίνωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Τομέα Γυναικών, που σας κατηγορεί γι’ αυτή την υπόθεση.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Γεωργιάδη, επειδή όταν σας είπα ότι είστε συκοφάντης, ήρθατε παρακαλώντας να ανακαλέσετε…
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν τα θυμάστε πολύ καλά.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Βεβαίως και ανακαλέσατε. Σας λέω να μην ξεχάσετε ότι αυτό δεν θα σας επιτρέψω ούτε να το ανασκευάσετε ούτε να το ανακαλέσετε.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν θα ξεχάσω καθόλου. Να πάτε στα δικαστήρια, με τα οποία με απειλείτε –λες και φοβήθηκα- την κυρία από το ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει ανακοινώσεις εναντίον σας.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επειδή ο στόχος σας είναι να μην εξεταστεί ο κ. Παπασταύρου…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Μισό λεπτό, εξετάσαμε πέντε ώρες.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είμαστε εδώ από τις δέκα το πρωί, από τις δέκα και μισή για την ακρίβεια.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε. Ο κ. Παπασταύρου, μέχρι στιγμής απαντά.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Δεν είναι και λόγος αυτός.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς, σε εντεταλμένη υπηρεσία ανεβήκατε στο Προεδρείο, για να διακόψετε τις απαντήσεις. Την εντολή, προφανώς, δεν την πήρατε από τον κ. Παπασταύρου, εσείς ξέρετε από πού την πήρατε ή αν τη δώσατε στον εαυτό σας. Αυτό, όμως, που πρέπει να ξέρετε, είναι ότι αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή να παραμένετε στη θέση του Προέδρου, προσβάλλοντας, παραβιάζει ευθέως τον κανονισμό. Δυστυχώς, Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας έχουμε τον κ. Μαρκογιαννάκη, που καθ’ έξιν παραβιάζει και τη δεοντολογία και τον Κανονισμό. Δεν ευελπιστώ ότι θα λογοδοτήσετε για τίποτε ενδοκοινοβουλευτικά, αλλά να ξέρετε ότι αυτά δεν πρόκειται να διαγραφούν.
Σας ρωτάω τώρα, λοιπόν, κύριε Παπασταύρου, κύριε μάρτυς.
Και το να σπιλώνετε συνειδήσεις, εάν το μάθατε από τα γνωστά χαλκεία με τα οποία…
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Στον μάρτυρα απευθύνεστε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εσάς λέω, κύριε Γεωργιάδη. Το να σπιλώνετε, λοιπόν, ανθρώπους, αν το έχετε μάθει από τα γνωστά χαλκεία με τα οποία παράγετε ακόμη και πλαστογραφημένες μαγνητοσκοπήσεις, θα σας πω να το ξεμάθετε γιατί πια το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο αστικής φύσεως. Το καταλάβατε;
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν κατάλαβα ποιες είναι οι μαγνητοσκοπημένες…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το καταλάβατε;
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Με απειλείτε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αν δεν το καταλάβατε, διαβάστε τα Πρακτικά, μήπως το καταλάβετε.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Με απειλείτε; Με απειλείτε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και κατεβείτε από τη θέση του Προέδρου.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μα, είστε με τα καλά σας. Με απειλείτε; Τι νομίζετε ότι είστε, στρατοδίκης σε λαϊκό δικαστήριο του 1946’-49’; Ποια νομίζετε ότι είστε, κυρία μου;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Βαρβιτσιώτη, ελάτε να πάρετε την Έδρα, σας παρακαλώ. Δεν είναι ρόλος Προέδρου αυτός!
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Δρίτσα, με απειλεί. Το καταλάβατε;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Άλλο ο Γεωργιάδης και άλλο ο Πρόεδρος, γιατί εδώ άλλος Πρόεδρος…
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ σας είχα για αξιοπρεπή τόσα χρόνια, πώς καταντήσατε έτσι; Σας έχει κάνει σαν τα μούτρα της εδώ πέρα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Εν πάση περιπτώσει, άλλο ο Γεωργιάδης και άλλο ο Πρόεδρος.
(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα της Επιτροπής καταλαμβάνει ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ).
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να έχετε, τουλάχιστον, λίγη φαντασία, μη λέτε τα ίδια.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αει…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι είπατε;
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μη μου απευθύνετε το λόγο καθόλου. Δεν ξανασχολούμαι, δεν πρόκειται να σου μιλάω καν, καθόλου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εξαφανιστείτε, λοιπόν.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα κάτσω όπου θέλω και μη μου απευθύνετε το λόγο.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εξαφανιστείτε από μπροστά μου.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τολμάτε να με απειλείτε.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Από μπροστά μου να εξαφανιστείτε.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Λες και είστε…
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Γενική Επίτροπος εκτάκτου στρατοδικείου του ΕΛΑΣ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ, να συνεχίσουμε. Νοιώθετε…
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ως Πρόεδρος…
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Μη συνεχίζουμε.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είμαι εδώ από τις δέκα το πρωί, με συγχωρείτε. Αυτή η ιδέα να τελειώνει στις τέσσερις το πρωί γιατί έτσι γουστάρει η κ. Κωνσταντοπούλου, με συγχωρείτε είναι υπεράνω κριτικής. Έχουμε πάρει αποφάσεις, έχουμε πει εικοσάλεπτα, έχουμε πει να δείξουμε ανοχή, έχουμε πει να δείξουμε, να κάνουμε, να ράνουμε. Είμαστε εδώ από τις δέκα και μισή το πρωί. Έχουμε κλείσει δώδεκα ώρες. Με συγχωρείτε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε συνάδελφε, δεν έχετε καταλάβει ότι εγώ δεν έχω διάθεση πλέον…
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι, δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνετε. Εγώ θέλω να πάω σπίτι μου. Είμαι εδώ από τις δέκα και μισή το πρωί.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος σας κρατάει, όλες τις άλλες φορές σπίτι σας πηγαίνατε. Δεν σας κρατάει κανείς εδώ.
el-democracy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου