Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ...



Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Οικονόμου, Γρηγόρης Νιώτης, Κατερίνα Μπατζελή, Άσπα Παπαηλιού, Μανώλης Στρατάκης, Βασίλης Γιουματζίδης, Βασίλης Νούσιος, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Λίτσα Κουρουπάκη, Γιώργος Πεταλωτής, Ελίζα Πολίτη Ειρήνη Σενετάκη, θοδωρος Τσικας

και οι συν αυτοίς, αρχίζουν τις πρώτες μετά το Συνέδριο ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις, με προφανή στόχο να διασώσουν «ό,τι κι αν σώζεται» από το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα.

Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, καλούν συντρόφους, φίλους και γνωστούς από όλη τη χώρα, στο ξενοδοχείο CROWN PLAZA (Μιχαλακοπούλου 50, πρώην HOLIDAY INΝ) για να τους ενημερώσουν και να συζητήσουν ιδεολογικά, πολιτικά αλλά και οργανωτικά ζητήματα.

Η πανελλαδική διάταξη που φαίνεται να προωθούν οι 75 για τις δυνάμεις που τους ακολουθούν, θα μπορούσε να αναζωογονήσει την ανύπαρκτη πλέον κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι, όπως προκύπτει από το κείμενο που έχουν δημοσιοποιήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, κινούνται στις ιστορικές τροχιές του Κινήματος. Η κινητοποίηση είναι καλοσχεδιασμένη και οι προσδοκίες αρκετά φιλόδοξες, αφού στόχος είναι να γεμίσει ασφυκτικά η αίθουσα.

Η Κ75 είχε εμφανιστεί προσυνεδριακά με «μανιφέστο» και έντονη δράση, πετυχαίνοντας να εκλέξει μεγάλο αριθμό συνέδρων και ικανό αριθμό μελών στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερα, οι 75 επιδιώκουν την ανάδειξη, μέσα στην κρίση, πολιτικών που θα ξαναδώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον αντισυστημικό χαρακτήρα, με τον οποίο πορεύτηκε τόσα χρόνια, πριν καταλήξει στο σημερινό του ενδοσυστημικό αδιέξοδο.

Κατά την κίνηση των 75 απαιτείται ενωτική συμπόρευση και συσπείρωση όλων όσοι δεν έχουν εγκαταλείψει τις βασικές αρχές που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ δυνατό για τέσσερες δεκαετίες. Παλιών, αλλά και νεώτερων. Μόνο έτσι θεωρούν ότι για να μπορέσει να συνεχίσει η παράταξη πρέπει να έχει πολιτική συνάφεια με την ιδεολογία της και οι πολιτικές της πρέπει να έχουν διαχωριστικές γραμμές και να μην είναι ένα “κουβάρι μπερδεμένο”.

Αν γίνει αυτό, υπάρχει ελπίδα επανάκαμψης των φίλων και ανάκαμψης του κόμματος.

Στην Κ75 μετέχουν μεταξύ άλλων και πρώην βουλευτές, πρώην μέλη της ΚΕ, Γραμματείς ΝΕ και ΠΕ, συνδικαλιστές κλπ ,όπως οι: Σήφης Βαλυράκης, Γιάννης Διαμαντίδης, Άρις Μπουρδάρας , Κητίδης Κώστας, Κορακίδης Οδυσσέας, Γώτη Δήμητρα, Κατσίνα Σοφία, Ζέρβας Φώτης, Βεζύρης Σπύρος, Ανδρικόπουλος Φώτης, Πετρόπουλος Κώστας, Αλεξάκης Αλέξης, Μπάρκας Νίκος, Σωτηρίου Γιάννης, Βολονάκη Έφη, Κουρής Γιάννης, Βέργος Χρήστος και άλλοι.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Είμαστε μια ομάδα πολιτών που ανήκει πολιτικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και «συναντηθήκαμε» μέσα από το Facebook. Κοινό χαρακτηριστικό που συνδέει την ομάδα μας είναι η άποψή ότι :

Υπάρχει ανάγκη να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες που έχουν σχέση

με τις μέχρι τώρα συμπεριφορές μας, απέναντι στους συμπολίτες μας, στη καθημερινότητα, στο φυσικό περιβάλλον, στο δημόσιο και, προπάντων, στη σχέση μας με το κράτος.

Δεν θεωρούμε αντίφαση την επικράτηση της ηθικής στην πολιτική λειτουργία και δράση, κόντρα στην υποκρισία, στον παραγοντισμό και στις προσωπικές στρατηγικές.

Στηρίζουμε ενέργειες και δράσεις που ενισχύουν τη συμμετοχή του πολίτη, που στηρίζουν τη συμμετοχική δημοκρατία.

Στηρίζουμε τους θεσμούς της πολιτείας, όπως και κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση και την βελτίωσή τους. Δεν συντασσόμαστε με όσους θέλουν να τους κατεδαφίσουν, εξυπηρετώντας έτσι άλλα συμφέροντα, αυτά που επί δεκαετίες μαίνονται τον πλούτο της χώρας.

Η ασυδοσία των ΜΜΕ και ο τρόπος λειτουργίας της δικαιοσύνης, η απουσία πραγματικών μηχανισμών ελέγχου οδήγησαν στην πολιτική, πολιτιστική και κατ' επέκταση την οικονομική κρίση της χώρας.

Στο επίκεντρο των κοινών μας απόψεων και θέσεων είναι ο πολίτης, ο εργαζόμενος, ο νέος και ο συνταξιούχος που νιώθει εγκαταλειμμένος και αδύναμος. Είναι ο οικονομικός μετανάστης, είναι όλοι οι πολίτες που η σημερινή κοινωνία θέτει για ρατσιστικούς λόγους στο περιθώριο. Είναι ο Ελληνισμός της διασποράς ως ενισχυτικός παράγοντας στην αναγέννηση της χώρας μας.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη συμμετοχή- τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη και εθνικά επικίνδυνη την άποψη, που για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προωθούν κάποιοι, για την επιστροφή στην δραχμή.

Η τελευταία διετία ήταν από τις πιο συγκλονιστικές που πέρασε η χώρα στην νεότερη ιστορία της. Έγιναν λάθη, υπήρξαν παραλείψεις που ήταν, κυρίως, αποτέλεσμα αγκυλώσεων, χρόνιων νοοτροπιών και αντιλήψεων για τη δημόσια ζωή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε μια άνιση μάχη, έναν πρωτόγνωρο αγώνα έχοντας απέναντί του κερδοσκόπους, μια συντηρητική ηγεσία της Ευρώπης, και μια ελληνική αστική τάξη που έδωσε τα "ρέστα" της για τη διατήρηση των κεκτημένων της. Έπρεπε να παλέψει ενάντια στις  νοοτροπίες ενός πελατειακού κράτους που δημιουργήθηκε μέσα στις δεκαετίες, ένα πρόσκαιρο συνδικαλισμό και έναν άπλετο λαϊκισμό.

Ένα κόμμα που ήταν, ως μέρος της κοινωνίας και αυτό ταυτισμένο, σε μεγάλο βαθμό με τη λογική των πελατειακών σχέσεων και τον παραγοντισμό. Και με ένα κομμάτι του, που από το 2004 συνεχώς , άλλοτε συγκαλυμμένα άλλο πιο φανερά, υπονόμευε το έργο του.

Σε αυτή τη μάχη της διετίας – και αυτή είναι και η δική μας ευθύνη – όσοι συμμεριζόμασταν τις απόψεις και τις θέσεις του, μείναμε απαθείς και αφήναμε το χώρο σε κάθε είδους ακτιβιστές του τύπου ,,δεν πληρώνω,, διευκολύνοντας τους έτσι να δίνουν την εικόνα ότι αποτελούν το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινωνίας.

Εμείς, μέσα από την εφημερίδα μας αυτή, επιθυμούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή. Να δώσουμε όσο πιο συντεταγμένα μπορούμε τη δική μας μάχη, τον δικό μας αγώνα. Για τον Ελληνισμό, την διαφορετική Ελλάδα. Για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Μια Ελλάδα που ξέρει την αξία της. Μια Ελλάδα που μπορεί.

http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου