Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ...ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΛΙΕΤ!!!

Έκπληξη και οργή προκαλεί ένας χάρτης από την Τουρκία που απεικονίζει τα σύνορα της γειτονικής χώρας να φτάνουν μέχρι και την Θεσσαλονίκη καταλαμβάνοντας δηλαδή ολόκληρη την ελληνική Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, ολόκληρη την Κύπρο, μέχρι και εδάφη της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για έναν χάρτη που δημοσιεύθηκε στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ με τίτλο «Οικονομικά Μεγάλη Τουρκία». Ο συγκεκριμένος χάρτης εμφανίστηκε τόσο στην διαδικτυακή ιστοσελίδα της εφημερίδς όσο και στην έντυπη έκδοση.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το defencenet.gr, προχώρησε σε μία τοποθέτηση λέγοντας πως: «Θεωρώ τον χάρτη που δημοσίευσε η εφημερίδα Μιλλιέτ απολύτως σκανδαλώδη. Είναι δε τόσο σκανδαλώδης που δεν αξίζει κάποιο παραπάνω σχόλιο παρά μόνο περιφρόνηση».


«Μια χώρα δεν πρέπει να αντιδρά στα όσα γράφει κάποια εφημερίδα, αλλά φαίνεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα και ο εν λόγω χάρτης είναι προϊόν πολύ βαθύτερων διεργασιών» είπε ο Μ.Ράικοφ.

Από ελληνικής πλευράς επίσημη απάντηση δεν έχει εκδοθεί ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών είπαν πως «τέτοια δημοσιεύματα είναι ανάξια όχι μόνο διάψευσης αλλά ακόμη και για να τυλίξεις ψάρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου