Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Παπαδήμος: Δεν έχω καμία ευθύνη για τη λίστα Λαγκάρντ


Με υπόμνημα ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν συντρέχει ευθύνη για τον ίδιο...




Υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενόψει της συζήτησης και της λήψης απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», με το οποίο δηλώνει ότι ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό του και ως εκ τούτου η πρόταση των βουλευτών (σ.σ. που ζητούν την παραπομπή του σε προανακριτική) δεν ευσταθεί.

Ο κ. Παπαδήμος πληροφορεί την Βουλή ότι:

- Πρώτον: Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης «λίστας Λαγκάρντ», ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή.

- Δεύτερον: Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες από καμία πηγή για τη «λίστα Λαγκάρντ», ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.

«Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν εκ μέρους μου τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκαρντ» τονίζει στο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Καταλήγει δε, επισημαίνοντας πως «με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

http://www.epikaira.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου