Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

5,1 δις σ΄ένα χρόνο έχασε η Γερμανία από το εμπάργκο προϊόντων της στην Ελλάδα!

 
 
 
 
Κι όμως η ελληνική κρίση και κυρίως οι πρωτοβουλίες οργανώσεων και φορέων αποδίδουν και “πονάνε” τη γερμανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το εμπάργκο που έχουν κηρύξει στα γερμανικά προϊόντα διάφορες οργανώσεις έχει προκαλέσει μείωση κατά 13% στις γερμανικές εξαγωγές το 2011! Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής του Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 5,1 δις!

Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας»,
δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.

Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ.

Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να προσαρμόζονται και οι Γερμανοί σε νέα δεδομένα. 
 
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου