Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Χαρ. Ταϊγανίδης: Χάρισε στους Έλληνες και 10ο παραολυμπιακό μετάλλιο


Ένα ακόμη μετάλλιο - το 10ο κατά σειρά- προσέθεσε στην πλούσια συλλογή του ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, ο Έλληνας παραολυμπιονίκης κολυμβητής και παγκόσμιος πρωταθλητής.
Καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο στην..
κατηγορία S13 στο "London Aquatics Centre" με χρόνο ένα λεπτό και 1.1 δευτερόλεπτα, ο Ταϊγανίδης απέδειξε για ακόμη μία φορά την κλάση του ως αθλητής.


Μετρώντας πλέον τρεις επιτυχημένες παρουσίες σε αντίστοιχες Παραολυμπιάδες (Αθήνα, Πεκίνο και Λονδίνο) και έχοντας επιτύχει δεκαέξι παγκόσμια ρεκόρ, έχει κερδίσει το προσωνύμιο "ο Έλληνας Μάικλ Φέλπς".
 
Ο 31χρονος Θεσσαλονικιός κολυμβητής, την προετοιμασία του οποίου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στήριξε η ΜΕΤΚΑ, πανηγύρισε το δέκατο παραολυμπιακό μετάλλιο του, που αποτελεί άθλο για έναν αθλητή.
Όπως ήταν φυσικό, ο 31χρονος Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την πρώτη του διάκριση στη βρετανική πρωτεύουσα και είδε την ελληνική σημαία να ανεβαίνει στον ιστό των νικητών.
Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης από το 1992 είναι πρωταθλητής Ελλάδος με πάνω από 20 πανελλήνια ρεκόρ τόσο στις πρώτες κατηγορίες όσο και στις κατηγορίες των ανδρών. Άρχισε να αγωνίζεται ως αθλητής με αναπηρία το 2003 στην κατηγορία S13. Η αρχή για μια καταπληκτική καριέρα στις πισίνες έγινε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου κατέκτησε δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στέφθηκε 6 φορές χρυσός σημειώνοντας 4 Παγκόσμια ρεκόρ και καταφέρνοντας να διακριθεί σε έναν από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της διοργάνωσης. Ακολούθησαν οι Παραολυμπιακοί του Πεκίνου με έξι μετάλλια: 2 χρυσά και συγχρόνως 2 παγκόσμια ρεκόρ, τρία ασημένια και ένα χάλκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου