Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ME NIKH ΠΕΡΝΑΜΕ!...




 Η Εθνική βρέθηκε να χάνει μετά από εφιαλτικό ξεκίνημα (2-0), βρήκε το πάθος που της έλειπε στην επανάληψη, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Το τελικό 2-1 αρχικά περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες της Ελλάδας για πέρασμα στην επόμενη φάση του Euro, αλλά η ισοπαλία της Πολωνίας με την Ρωσία στην συνέχεια την έκανε ένα μεγάλο... δώρο!

Και αυτό γιατί αν την τελευταία αγωνιστική η Ελλάδα νικήσει τους Ρώσους, τότε όποιο αποτέλεσμα και να έρθει στο άλλο ματς, θα έχει προκριθεί στους "8" της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα... με νίκη της Τσεχίας επί της Πολωνίας, η Ελλάδα προκρίνεται ως 2η: Αυτό διότι η Τσεχία θα περάσει ως 1η με 6 βαθμούς κι η Ελλάδα θα ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Ρωσία στους 4 βαθμούς, λόγω της νίκης της.


Με νίκη της Πολωνίας επί της Τσεχίας, η Ελλάδα προκρίνεται ως 2η: Αυτό διότι η Πολωνία θα προκριθεί ως πρωτοπόρος με 5 βαθμούς κι η Ελλάδα θα ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Ρωσία στους 4 βαθμούς, λόγω της νίκης της.

- Με ισοπαλία της Τσεχίας με την Πολωνία, η Ελλάδα προκρίνεται: Αυτό διότι η Ρωσία, Ελλάδα και Τσεχία θα ισοβαθμούν με 4 πόντους στις πρώτες 3 θέσεις, αλλά οι Τσέχοι δεν μπορούν να καταλάβουν τις 2 πρώτες λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων στην ειδική βαθμολογία των 3 ομάδων που θα σχηματιστεί. Και οι 3 έχουν από 1 νίκη και 1 ήττα στα μεταξύ τους ματς κι όλα θα κριθούν στο σκορ με το οποίο θα νικήσει η Ελλάδα τη Ρωσία. Εάν αυτό είναι με 3 γκολ και πάνω, τότε η χώρα μας προκρίνεται ως πρωτοπόρος. Εάν όχι, τότε προκρίνεται ως 2η.


Όσον αφορά τους Τσέχους, αυτοί μπόρεσαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους μετά την συντριβή από την "Αρκούδα" και αιφνιδιάζοντας τους Έλληνες διεθνείς κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς και να πάρουν τη νίκη που τους κρατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα μπορούν να χαρακτηριστούν με μία συγκεκριμένη λέξη... ΣΟΚ! Οι Έλληνες διεθνείς γνώρισαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και βρέθηκαν με το... καλημέρα να χάνουν 2-0. Οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των διεθνών στον χώρο του κέντρου, την ασυνενοησία στο αμυντικό δίδιμο και με κάθετες μπαλιές στην πλάτη του Χολέμπας πέτυχαν δυο τέρματα με τους Γίρασεκ (3') και Πίλαρ (6').

Μετά από αυτό το κάκιστο ξεκίνημα (οι Τσέχοι μας “χτύπησαν” με τον τρόπο που ο Σάντος ήθελε να τους επιτεθούμε) η Εθνική έψαξε να βρει τα... πατήματα της και να απειλήσει, αλλά με τις μακρινές μπαλιές στον Σαμαρά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Μπίλεκ θέλησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά ταυτόχρονα ήταν “φωτιά” στις αντεπιθέσεις τους, ειδικά από την μεριά του Χολέμπας που για δεύτερο ματς έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.

Σαν να μην έφτανε αυτή η εικόνα για την Γαλανόλευκη, ήρθε και ο τραυματισμός του Χαλκιά (τραγική η εκτίμηση του στο δεύτερο γκολ), την θέση του οποίου πήρε ο Σηφάκης. Με την τακτική που ακολουθούσε η Εθνική οι Τσέχοι δεν ανησυχούσαν. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη της καλή ευκαιρία έγινε στο 41' με το τέρμα του Φωτάκη (δεν φάνηκε και γι αυτό έγινε στην συνέχεια αλλαγή από τον Γκέκα), το οποίο ακυρώθηκε κακώς ως οφ σάιντ (νέα κακή διαιτησία για την Εθνική).

Όπως στο πρώτο με τους Πολωνούς, έτσι και σε αυτό η Ελλάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη στην επανάληψη και κατάφερε να φτάσει πολύ νωρίς στο 2-1, με το δώρο του Τσεχ στον Γκέκα (53'). Οι διεθνείς έβγαλαν πάθος και ενέργεια στο γήπεδο και πίεσαν για να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Σάντος να περνά και τον Μήτρογλου στο παιχνίδι.

Οι Τσέχοι όμως αμύνθηκαν σωστά, περιόρισαν τα λάθη τους και με την Εθνική μας να επιτίθεται ανορθόδοξα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Ρωσία 4
Τσεχία 3
Πολωνία 2
Ελλάδα 1

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς (23’ Σηφάκης) , Τοροσίδης, Χολέμπας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φωτάκης (46’ Γκέκας), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Φορτούνης (71’ Μήτρογλου), Σαμαράς.

Στον πάγκο: Τζόρβας, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Μάκος, Νίνης, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος.

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Λιμπέρσκι, Κάντλετς, Σίβοκ, Χούμπτσμαν, Πλάσιλ, Γίρασεκ, Πιλάρ, Ροζίτσκι (46’ Κολάρ), Μπάρος (64’ Πέκχαρτ).

Στον πάγκο: Λαστούβκα, Ντρόμπνι, Σούτσι, Χούμπνικ, Ράιτοραλ, Πρέζεκ, Πετρτσέλα, Νταρίντα, Νέσιντ, Λάφατα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου