Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η τρέλα των Σκοπιανών συνεχίζεται...


Μετά τους ανδριάντες ..έρχονται και τα πλοία!
(άλλωστε, αν και τα Σκόπια δεν έχουν θάλασσα, τους παραμυθιάζουν, ότι ήταν μεγάλη ναυτική δύναμη, από την αρχαιότητα!)
Η μετατροπή του κέντρου των Σκοπίων σε μια ατελείωτη ..κιτς ντίσνευλαντ συνεχίζεται καθώς το "μέτρον" είναι άγνωστη λέξη και έννοια στο..
καθεστώς Γκρουέφσκι..

Έτσι μετά τους ανδριάντες αρχαίων Ελλήνων,τις αψίδες,τις μετονομασίες δρόμων κλπ τώρα η πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ αποκτά και τα δικά της πλοία που παραπέμπουν σε αρχαίες ελληνικές ...τριήρεις.
Άλλωστε οι Σκοπιανοί -στο μυαλό του πρωθυπουργού τους- μπορεί να μην έχουν έξοδο σε θάλασσα αλλά ήταν μεγάλη ναυτική δύναμη απ΄την αρχαιότητα..
Συγκεκριμένα... όπως μας ενημερώνουν φίλοι του Greece Salonika από τα Σκόπια ,η κυβέρνηση της χώρα προχωρά σε νέο διαγωνισμό με σκοπό την παραχώρηση άδειας για 20 χρόνια σε επενδυτές που θα θελήσουν να μισθώσουν τα πλοιάρια που θα τοποθετήσει ο κ.Γκρουέφσκι και η παρέα του σε διάφορα σημεία του ποταμού Αξιού πο οποίος διασχίζει το κέντρο των Σκοπίων.
Πρόκειται για 2 ως 6 πλοιάρια τα οποία θα ονομαστούν "πειρατικά" (άλλωστε και ο ανδριάντας του Μ.Αλεξάνδρου επισήμως ονομάζεται "του έφιππου πολεμιστή") και θα χρησιμοποιηθούν ως εστιατόρια,καφέ κλπ.

Πάντως στην πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος εμφανίστηκε μόνο ένας δυνητικός επενδυτής και τώρα ο κεντρικός δήμος της πρωτεύουσας επαναλαμβάνει το διαγωνισμό αυξάνοντας τα χρόνια παραχώρησης από 10 σε 20 προσπαθώντας να προσελκύσει περισσότερο ενδφιαφέρον για ένα σχέδιο που και πάλι απλώς αποδεικνύει ότι οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν τελείως ξεφύγει.
Τράτζικ...

http://greece-salonika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου