Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα «μασάει» τώρα η Λαγκάρντ


Ανασκευάζει μετά τα «γαλλικά» που της έσυραν οι Έλληνες

Άρον-άρον βγήκε να «μαζέψει» η Κριστίν Λαγκάρτν τις δηλώσεις της κατά των Ελλήνων. Η γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ, δέχθηκε πυρ ομαδόν από τους Έλληνες μέσω Facebook, μετά τη συνέντευξή της στον Guardian, στην οποία τόνιζε ότι δεν λυπάται καθόλου τους Έλληνες.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις, η Λαγκάρντ αναγκάστηκε να ανασκευάσει λέγοντας: «Όπως έχω πει πολλές φορές, έχω μεγάλη κατανόηση για τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Για το λόγο αυτό, το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στο εγχείρημά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επιστρέψει στο μονοπάτι της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας».

«Ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας αυτής έχει να κάνει με το ότι όλοι θα πρέπει να φέρουν το δικό τους, δίκαιο μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα δε οι πιο προνομιούχοι, και ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με την πληρωμή των φόρων τους. Αυτό είναι το σημείο, στο οποίο έδωσα έμφαση, όταν μίλησα στην εφημερίδα The Guardian, ως τμήμα μιας ευρύτερης συνέντευξης που έδωσα πριν από αρκετό καιρό». 
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου