Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ANAKOINΩΣΕ ΝΕΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

 

Νέα μέτρα που θα φτάσουν έως και το 2% του ΑΕΠ (4,4 δις ευρώ) θα απαιτηθούν για την κάλυψη της υστέρησης από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος για να "γιορτάσει" την...
συμφωνία του με τον Α.Λοβέρδο, όπου ο δεύτερος θα στηρίξει τον πρώτο για την ηγεσία του ότι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ. Τα μέτρα αυτά θα έχουν οριστικοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας καθώς θα αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα συνταχτεί το βασικό πλαίσιο του νέου Μνημονίου και το οποίο θα συνυπογράψουν κυβέρνηση και τρόικα. Όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τα μέτρα 4,4 δισ. ευρώ θα παρουσιαστούν στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, και αποτελούν προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του PSI και την καταβολή 30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, για το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI), ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι για το εάν θα υπαχθούν και τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, είναι ζήτημα που αφορά την ίδια την Τράπεζα. Συμπλήρωσε δε, ότι σε επίπεδο Eurogroup και Εuro working group έχουν καταγραφεί και αναλυθεί όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Πάντως, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι οι ιδιώτες πιστωτές ενδέχεται να υποστούν ζημιές άνω του 70% επί της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν. «Μιλάμε για ένα haircut επί της καθαρής παρούσας αξίας που θα ξεπερνά το 70%. Πρόκειται μία πολύ σοβαρή συζήτηση που βασίζεται σε νέα δεδομένα. Μιλάμε για ένα πολύ μεγαλύτερο PSI του αρχικού», φέρεται να δήλωσε ο Βενιζέλος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου