Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το PSI δεν θα πετύχει διότι οι ιδιώτες επενδυτές δεν θα δεχθούν να πάρουν λιγότερα από κάποιον, που μπορεί να εξοφλήσει το σύνολο του χρέους του

Απλή λογική σε αντίθεση με το θέατρο του παραλόγου που μας πουλάνε...
Το PSI δεν θα πετύχει διότι οι ιδιώτες επενδυτές δεν θα δεχθούν να πάρουν λιγότερα από κάποιον, που μπορεί να εξοφλήσει το σύνολο του χρέους του. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν να πάρουν έστω και 1 ευρώ λιγότερο όταν...
γνωρίζουν ότι πίσω από την Ελλάδα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το EFSF, το ESM, η Γερμανία ή οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα και σε τελική ανάλυση την ύπαρξη του ενιαίου νομίσματος.
Ο αντίλογος στην παραπάνω σκέψη είναι ότι θα δεχτούν, διότι στην αντίθετη περίπτωση (σε περίπτωση δηλαδή που χρεοκοπήσει η Ελλάδα) κινδυνεύουν να πάρουν ένα ελάχιστο μέρος από αυτά που τους προσφέρονται σήμερα με το PSI .
Πολύ σωστά σκέφτονται. Το θέμα όμως είναι ότι παράλληλα με τις λογικές αυτές σκέψεις γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα μόνη της, χωρίς έξωθεν βοήθεια, θα καταφέρει να αποπληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό του χρέους της, είτε παραμείνει στην O.N.E είτε όχι. Γνωρίζουν ότι χωρίς τη βοήθεια της Ευρώπης η Ελλάδα ακόμα και εντός ευρώ θα αναγκαστεί μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα «αισιοδοξίας» να παρουσιάσει το PSI 2, 3, 4 κλπ. Η διαδικασία αυτή θα σταματήσει όταν το «κούρεμα» των ομολόγων φτάσει στο ποσοστό που η Ελλάδα θα είναι ικανή να πληρώσει.

Η Ελλάδα της δραχμής από την άλλη, απλώς θα πάει κατευθείαν και βιαίως σε κούρεμα που θα ισοδυναμεί με το «τελευταίο» PSI , θα παραλείψει δηλαδή τα ενδιάμεσα.
Και επειδή ουδόλως ενδιαφέρει τους δανειστές (εκτός ίσως από τις ελληνικές τράπεζες) εάν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα. Σκοπός τους είναι να εξοφληθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ και ελπίζω, για το καλό της Ελλάδας, έτσι να γίνει.

arkoudanews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου