Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Παγώνουν μέχρι νεωτέρας οι επιστροφές φόρου


Θα ξεκινήσει έρευνα για φαινόμενα επιλεκτικών επιστροφών φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις

Με τη βοήθεια οικονομικών επιθεωρητών και του οικονομικού εισαγγελέα αναζητεί τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου προκειμένου να σταματήσει τους λεγόμενους "πρόθυμους" εφοριακούς να επιστρέψουν φόρους είτε σε επιχειρήσεις είτε σε πολίτες.


Το αρμόδιο υπουργείο έδωσε εντολή σε όλους τους εφόρους της χώρας να μην προχωρήσουν ούτε σε μία επιστροφή φόρου, με το αιτιολογικό πως θα πρέπει να καταπολεμήσουν τα φαινόμενα διαφθοράς στις εφορίες.

Έτσι όσοι περιμένουν ακόμα επιστροφή δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εντολή θα  συμψηφίζονται τα χρέη προς το δημόσιο και θα γίνονται προς όφελος του, όταν πρέπει να πληρώσει.

Ωστόσο, όπως όλοι φαντάζονται, όταν θα καλείται να πληρώσει ο πολίτης τότε αυτός δεν θα μπορεί να κάνει το ίδιο και θα πρέπει να πληρώσει αμέσως.

Όπως ανακοινώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Ιωάννη Καπελέρη την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Γενικό Διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης κ. Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόρη Πεπόνη, με την οποία ζητά «την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά».

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου