Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπουτσής «κατανοεί» τις απόψεις Πάγκαλου... λόγω ηλικίας


Διπλωματική αλλά και σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις αιτιάσεις για την ευθύνη του στις πολυάριθμες εμπλοκές του κρατικού μηχανισμού από συνδικαλιστές

Ο Παπουτσής «κατανοεί» τις απόψεις Πάγκαλου... λόγω ηλικίας
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του απάντησε την Κυριακή σε όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Οπως αναφέρει ο Χρήστος Παπουτσής στη δήλωσή του:
"Έχω πλήρη κατανόηση ότι πολλοί στην ηλικία του κ. Πάγκαλου μετά τους αγώνες που είχαν δώσει στο παρελθόν δεν θα περίμεναν να ξαναδούν εκατομμύρια ανθρώπους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες να υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης.
Κι όμως συμβαίνει. Και οι πολίτες αντιδρούν. Και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Και έχουν δικαίωμα να αντιδρούν . Και οι πολιτικοί δεν μπορούν να μην έχουν συναίσθηση της νέας πραγματικότητας.


Σε ό,τι με αφορά ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένω να ζητώ από την Ελληνική Αστυνομία να επιχειρεί στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος για να εγγυηθεί την ασφάλεια , τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.
Επιμένω να αρνούμαι τη λογική του αστυνομικού κράτους, του αυταρχισμού, της άμεσης χρήσης της κρατικής βίας χωρίς εισαγγελική εντολή. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος συμμερίζεται τις ίδιες αρχές από τη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης".
Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του στην κυριακάτικη Καθημερινή ο κ.Πάγκαλος έριξε σαφείς ευθύνες στον Χρήστο Παπουτσή για πολλές περιπτώσεις αδρανοποίησης του κρατικού μηχανισμού από συνδικαλιστές.
Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση "με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ ... Ο κ. Παπουτσής έχει κατ' εξοχήν την ευθύνη", όπως είπε.

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου