Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

''Σε 2 χρόνια θα έχουμε ΜΙΑ ευρωπαική δια-κυβέρνηση''

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε μας καλεί να ξεχάσουμε την Ευρώπη που ξέρουμε καθώς ''προφητεύει'' αλλαγές συνθηκών πολύ σύντομα.

Η Ευρώπη μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες της "σε 24 μήνες" ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση των κρατών-μελών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες δομές για μια νέα μορφή διακυβέρνησης", διότι "όσο έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, έχουμε προβλήματα", σημείωσε ο Σόιμπλε στην διάρκεια μιας συνόδου στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας ότι κρίνει πως το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές.

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο χρόνος που επέλεξε να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες δηλαδή μετά την αποκάλυψη από την βρετανική Daily Telegraph σχεδίων του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών για τη δημιουργία ενός πανίσχυρου ευρωπαικού σώματος που θα ''αναλαμβάνει'' τις οικονομίες προβληματικών χωρών καταπατώντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.

πηγή: newsit.gr

Σημείωση EL-DEMOCRACY: Eμάς όμως κ. Σόιμπλε μας ρώτησε κανείς αν θέλουμε κεντρική Ευρωπαϊκή κυβέρνηση;... Και ποιών συμφέροντα θα εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση;...Και τι θα γίνει με την Εθνική μας ανεξαρτησία;...Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου