Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

H «μητέρα των απεργιών» στην Ελλάδα

Η 48ωρη γενική απεργία και η επικείμενη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής βρίσκονται στο επίκεντρο και των ξένων μέσων ενημέρωσης.

H «μητέρα των απεργιών» στην Ελλάδα
Μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Ελλάδα, ενάντι στα σκληρά μέτρα λιτότητας, αναφέρει το Sky News, χαρακτηρίζοντας την 48ωρη απεργία ως "μητέρα των απεργιών".
Τα συνδικάτα προκήρυξαν απεργία δύο ημερών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο το οποίο τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παραλύει σήμερα η Ελλάδα, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε διήμερη γενική απεργία, ενόψει της επερχόμενης ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, με περικοπές μισθών συντάξεων, αύξηση φόρων και εργασιακή εφεδρεία.

Η Ελλάδα δίνει μάχη για να μειώσει το χρέος της εν μέσω φόβων ότι το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας θα πυροδοτήσει μία γενικότερη κρίση στην ευρωζώνη, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Κρις Μόρις, αναφέρει ότι ο ρυθμός των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Το δίκτυο μάλιστα εστιάζει στο πρόβλημα των σκουπιδιών που έχουν πνίξει την ελληνική πρωτεύουσα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Την 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης εξήγγειλαν τα δύο κύρια συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο της απεργίας θα σταματήσουν πολλές από τις δημοσιες συγκοινωνίες, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα.
Δεσμεύτηκε να περάσει έναν ακόμη γύρο σκληρών μέτρων λιτότητας, αντιμέτωπος με την λαϊκή οργή, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της συνόδου των ευρωπαίων ηγετών για το ελληνικό χρέος στις 23 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Βουλή, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η 48ωρη πανεργατική απεργία που αρχίζει σήμερα "δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα", με τους απεργούς να αντιτίθενται σθεναρά στις προσπάθειες της κυβέρνησής του να βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη

"Η Ελλάδα είναι όμηρος των απεργιών και των διαδηλώσεων", δήλωσε ο Παπανδρέου κατά την ομιλία του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. "Η κυβέρνηση αγωνίζεται εδώ και δύο χρόνια να σώσει τη χώρα κι έχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά της. Θα δώσουμε την μάχη και θα κερδίσουμε", πρόσθεσε.

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου