Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Εισβολή συνδικαλιστών στο γραφείο του Μπουτάρη

Στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης εισέβαλαν χθες το βράδυ συνδικαλιστές των ΟΤΑ της περιοχής της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου... Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Ηλ. Μανουσαρίδη, σπρώχνοντας αναίτια, προκλητικά και βίαια τον Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να καταλάβουν το χώρο εργασίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Μανουσαρίδης, που προέβη στη βίαιη απώθηση του Γιάννη Μπουτάρη, με στόχο την κατάληψη του γραφείου του, όπου θα πραγματοποιούνταν προγραμματισμένη σύσκεψη με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος με αντικείμενο ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την αποκομιδή των συσσωρευμένων απορριμάτων μετα τη λήξη της απεργίας, εισέβαλε ως «ταύρος εν υαλοπωλείω», κραυγάζοντας μαινόμενος.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, παρά τη βιαιότητα, τις κραυγές και το γενικότερο χάος που προκλήθηκε από τη βίαιη εισβολή δεκάδων εργαζόμενων στο χώρο εργασίας του, προσπάθησε και κατάφερε να συνομιλήσει μαζί τους, διατηρώντας απολύτως την ψυχραιμία του, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει με την θέση του δήμου στην απεργία των εργαζομένων :

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση του Δήμου στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, προσπαθώντας έμπρακτα να διασφαλίσουν τόσο τους μισθούς τους (όπως αποδεικνύεται από την έγκαιρη καταβολή των δεκαπενθήμερων απολαβών των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή, παρά την κατάληψη του Δημαρχείου – από την οποία οι εργαζόμενοι εξαίρεσαν μόνο τους υπαλλήλους της Μισθοδοσίας) όσο και τις θέσεις εργασίας τους (όπως απέδειξε η στάση τη διοίκησης έναντι των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, για την οποία ελήφθη ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο που την χαρακτήριζει «εν αναμονή απόλυση» καθώς και «μέτρο βίαιο και άδικο» που εμπίπτει σε «προσκρούστεια λογική»).

Ωστόσο, συμπεριφορές βίαιες και χυδαίες, όπως η εισβολή και η κατάληψη, αλλά και η βίαιη απώθηση του Γιάννη Μπουτάρη, είναι καταδικαστέες. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι δυνατόν να πορεύεται και να διεκδικεί με τέτοιους τρόπους, ειδικά από θεσμούς και φορείς, όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που δεν λαμβάνουν τις αποφάσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι αντιστέκονται.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει, επιπλέον, να υπερασπιστεί και να υπηρετήσει και τους δημότες, οι οποίοι καταβάλλουν δημοτικά τέλη για την καθαριότητα, χωρίς όμως να απολαμβάνουν μια καθαρή πόλη, εξαιτίας των κινητοποίησεων των τελευταίων ημερών. Αντιθέτως, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται καθημερινά, τις τελευταίες δεκαπέντε περίπου ημέρες, αντιμέτωποι με σωρούς απορριμμάτων και ξέχειλους κάδους, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Στην εποχή της μεγάλης κρίσης που περνάει η χώρα, θεσμοί όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπορούν και πρέπει να προσφέρουν πολλά στους χειμαζόμενους πολίτες, συντρέχοντας πρώτα απ’ όλα τους κοινωνικά ασθενέστερους. Ο Δήμος υπάρχει και λειτουργεί για όλους τους δημότες και πρέπει να διατηρήσει αλώβητη τη δυνατότητά του να είναι θεσμός χρήσιμος για όλους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου