Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλεκτρονική παρακολούθηση του εισοδήματος προαναγγέλλει ο Βενιζέλος

Σε ηλεκτρονική παρακολούθηση των εισοδημάτων σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει ότι με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται θα πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά, τα οποία θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά ακόμη και με ευθύνη των φορολογουμένων.

 

Σε δήλωση του, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.


Επισημαίνει δε ότι αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά και το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).


Αναφέρει δε ότι το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κτλ).


Στην ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι ζητάει τρεις μήνες πριν τελειώσει η χρονιά ζητάει από τους φορολογούμενους τις διπλάσιες τουλάχιστον αποδείξεις από όσες τους ζητούσε μέχρι σήμερα.

πηγή: enet.gr


ΣΗΜΕΙΩΣΗ EL- DEMOCRACY.BLOGSPOT.COM:


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ- ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ...

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΑΥΤΟ- ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ...

ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου