Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

 

 

-Σε χαμηλό ρεκόρ εξαμήνου το κοινό ευρωπαικό νόμισμα που στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου διαπραγματεύεται μόλις στα 1,36500!

 

-Mails και δημοσιεύματα ότι στις 22 Σεπτεμβρίου θα ''στερέψουν'' τα κρατικά ταμεία!

Τα δημοσιεύματα και τα emails που κάνουν λόγο για επικείμενη ελληνική χρεοκοπία είναι ο κυριότερος λόγος για την κατρακύλα του ευρώ.

Την κατάσταση βέβαια επιδείνωσε και η αιφνιδιαστική παραίτηση του Γ.Σταρκ από την ΕΚΤ, λόγω των διαφωνιών του για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Την κατάσταση αυτή τρέχουν να εκμεταλλευτούν μεγαλοεπενδυτές που μυρίστηκαν κέρδος.

Γερμανικά mails για χρεοκοπία και το δημοσίευμα της 'Ημερησίας'...

Πάλι στην πρέσα η Ελλάδα για την οποία το κλίμα στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ τόσο αρνητικό. Την δυσαρέσκεια και τις σκέψεις εξόδου – που πλέον διατυπώνονται ωμά ως απειλές και ως προτάσεις – πυροδότησε η διακοπή της επίσκεψης της τρόικας, καθώς οι ελεγκτές βρήκαν τόση καθυστέρηση σε τόσους πολλούς τομείς που έφυγαν για να ξαναγυρίσουν όταν θα είμαστε πιο έτοιμοι.

Από τη στιγμή εκείνη και μετά πληθαίνουν οι φωνές και τα σενάρια για την 6η δόση και τη συνολική χρηματοδότηση της χώρας μας μέσω των δανείων από ΕΕ και ΔΝΤ. Ακόμη και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι η δόση των 8 δισ. ευρώ δεν είναι δεδομένη.

Ειδικά η Γερμανία δεν μπορεί να χωνέψει την ελληνική κωλλυσιεργεία και πνέει τα μένεα. Ενδεικτική η παραίτηση του Γιούργκεν Σταρκ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίας προκλήθηκε λόγω της διαφωνίας του με την αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών, που "τρέχει" ο Τρισέ.

Χθεσινά δημοσιεύματα που είδαν το φως πυροδότησαν ξεπούλημα στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και έριξαν το ευρώ σε χαμηλό εξαμήνου έναντι του δολαρίου και δεκαετίας έναντι του γεν.

Συγκεκριμένα το Bloomberg μετέδωσε ότι η Γερμανία έχει ΕΤΟΙΜΟ σχέδιο για τη διάσωση των τραπεζών της σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο οι απώλειες για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων θα είναι κατά 50% και η γερμανική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει κρατικό ταμείο διάσωσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να παρέμβει.

Παράλληλα, την εμφάνισή του έκανε και ένα mail που προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εντός του Σαββατοκύριακου, πράγμα που προκάλεσε χάος στα χρηματιστήρια και έκανε το κλίμα σκοτεινότερο.

Για την Ελλάδα τελειώνουν τα χρήματα και ο χρόνος.
Τα κρατικά ταμεία σύμφωνα με την Ημερησία έχουν αποθέματα ως τις 22 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη τα κονδύλια θα υποχωρήσουν στο όριο ασφαλείας που είναι το ένα δισ. ευρώ.
Δημοσιεύματα λένε ότι οι ελεγκτές γνωρίζουν πως η Ελλάδα δεν προλαβαίνει να πιάσει τους στόχους του 2011, με αποτέλεσμα να ζητούν να εγγραφούν νέα μέτρα στον πρϋπολογισμό του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου