Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή!


Xιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί μπροστά από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα κατά των βουλευτών, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
«Αγανακτισμένοι» βρίσκονται επίσης περιμετρικά του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου.
Διαδηλωτές αποδοκίμασαν και πέταξαν μπουκάλια και αυγά κατά του αυτοκινήτου του Πρωθυπουργού επί της Β. Γεωργίου, ενώ εμπόδισαν βουλευτές να φτάσουν στη Βουλή.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «κλέφτες - κλέφτες», ενώ έχουν αναρτήσει και πανό ένα από τα οποία γράφει: «Η Βουλή τους θα γίνει φυλακή τους».
Ένταση επικράτησε και λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα και εκτοξεύοντας αντικείμενα, προσπάθησαν να ρίξουν τους μεταλλικούς φράχτες, που έχουν στηθεί μπροστά από την είσοδο της Βουλής. Με τη χρήση κροτίδων και χημικών οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος.
Πάνω από 5.000 αστυνομικοί και δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ παραμένουν την ίδια ώρα σε πλήρη ετοιμότητα. Πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται εντός του προαύλιου χώρου του κοινοβουλίου. Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός».
Γεμάτη είναι η πλατεία Συντάγματος από τους Αγανακτισμένους, οι οποίοι εξακολουθούν να καταφθάνουν, ενώ δυναμική είναι και η παρουσία του ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε νωρίτερα πορεία προς τη Βουλή.

Νωρίτερα, στο Σύνταγμα κατέληξε η ογκώδης πορεία που πραγματοποίησε ξεχωριστά το ΠΑΜΕ, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας, ενώ αναμένεται και η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η οποία θα ενωθεί με τη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων.
«Ο αγώνας εναντίον του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα συνεχιστεί μέχρι την τελική απόκρουσή του», τόνισε από το Πεδίον του ʼρεως, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος. Οπως είπε, «οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης του μεσοπρόθεσμου και έως την ψήφισή του».
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία είναι εντυπωσιακή και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις ΔΕΚΟ, έφτασε το 100%.

πηγή: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου