Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ευρωλίγκα: Στον τελικό του Final Four ο Παναθηναϊκός



Βαρκελώνη,

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σιένα, καθώς επικράτησε στον ημιτελικό του Final Four της Βαρκελώνης με 77-69 των Ιταλών και την Κυριακή στο Palau Sant Jordi θα διεκδικήσει την επιστροφή του στο θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Χωρίς να έχουν σε εξαιρετική μέρα κανένα από τα μεγάλα όπλα τους, οι «πράσινοι» έκαναν απλώς το παιχνίδι τους, που όσο και να ήθελε, η Σιένα δεν μπορούσε να το ακολουθήσει. Οι Ιταλοί μπήκαν μεν πιο δυνατά στην πρώτη περίοδο, όμως στη συνέχεια το τρένο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε μπρος και μετά το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό για τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι και τους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων, όμως είχε καταφέρει ήδη να εξουδετερώσει το πλάνο της Σιένα, που στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στη σκληρή άμυνα. Από τη στιγμή που ο σέντερ των Ιταλών, Κριστόφ Λαβρίνοβιτς, φορτώθηκε με φάουλ, ο Πιανιτζιάνι δεν είχε τρόπο για να πάει τη μπάλα κοντά στη ρακέτα και οι «πράσινοι» άρχισαν να παίρνουν τα ριμπάουντ.

Ένα επιθετικό κρεσέντο στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου επέτρεψε στο «τριφύλλι» να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στο σκορ, αλλά κάπου εκεί χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση και τα λάθη βοήθησαν τη Σιένα να παραμείνει στο παιχνίδι.

Το ίδιο συνέβη και στην τέταρτη περίοδο, όπου παρότι ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά ένα προβάδισμα 6 έως 11 πόντων, δεν μπόρεσε να καθαρίσει όσο νωρίς θα ήθελε το παιχνίδι. Τη νίκη, ουσιαστικά σφράγισε ο Μάικλ Μπατίστ με όμορφο καλάθι που πέτυχε μόλις 30'' πριν το τέλος, καθώς ανέβασε τη διαφορά και πάλι στο +7, πάνω που η Σιένα επιχειρούσε την απέλπιδα προσπάθειά της να φέρει τα πάνω-κάτω.

Σε ατομικό επίπεδο, αν κάποιος ξεχώρισε από το «τριφύλλι», αυτός ήταν ο Νικ Καλάθης. Ο νεαρός πλέι-μέικερ ώρες-ώρες ήταν όλο το παιχνίδι της ομάδας, τόσο σε άμυνα, όσο και επίθεση, κάτι που αποτυπώνεται στους 17 πόντους, τα πέντε ριμπάουντ, τα δυο κλεψίματα και τις δυο ασίστ που πέτυχε.

Σε προσφορά ακολούθησε ο Μπατίστ με 16 πόντους, αλλά και ο Φώτσης με 14, που όμως πέτυχε κάποια από τα πιο σημαντικά καλάθια του Παναθηναϊκού, όπως το τρίποντο που πήγε τη διαφορά στο +12 στο τρίτο δεκάλεπτο (52-40).

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-36, 56-47, 77-69

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 16, Φώτσης 14 (2), Σάτο 6 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (1), Βουγιούκας 6, Καλάθης 17

Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7, Ζήσης 4, Χέρστον 12 (2), Καραρέτο 2, Ράκοβιτς 10, Λαβρίνοβιτς 7 (1), Καουκένας 13 (1), Ρες, Ακιντέλε 4, Γιάριτς, Στόουνρουκ 4, Μος 6

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - mpat@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου