Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: "Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού"



Διατυπώνοντας αντιρρήσεις για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς του διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας, ζήτησε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Χαρακτήρισε μάλιστα νεφελώδεις κάποιες πολιτικές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ένα νέο Μνημόνιο θα πρέπει να ελεγχθεί από το σύνολο των υπουργών και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και υπογραμμίζοντας ότι "όλοι πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες για την πορεία της χώρας".

"Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι είναι "στρατιώτης" στο πλευρό του πρωθυπουργού και στην προσπάθεια που γίνεται για να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας, ενώ ερωτηθείς αν σκέφτεται το ενδεχόμενο της παραίτησης επισήμανε πως αν ήθελε κάτι τέτοιο θα το έλεγε ανοιχτά και καθαρά όπως μιλά πάντα για όλα τα θέματα.

Ανέφερε, τέλος, ότι στο πιο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο πρότεινε στους συναδέλφους του υπουργούς το 1 προς 5 που ισχύει για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα να γίνει 0 προς 5, δηλαδή στο εξής να μην προσλαμβάνεται κανείς δημόσιος υπάλληλος για πέντε αποχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου