Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αγάλματα του Μέγα Αλεξάνδρου και του Διογένη στην παραλία Κορίνθου.



''ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΔΙΟΓΕΝΗΣ...''

Στην κατασκευή μίας καινούργιας πλατείας, στην οποία θα τοποθετηθούν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του στωικού φιλοσόφου Διογένη, προχωρά ο Δήμος Κορίνθου. Η κατασκευή θα γίνει στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου, στη συμβολή της Γ. Παπανδρέου με τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, και πρόκειται να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή.

«Η γλυπτική σύνθεση των δύο αγαλμάτων επιλέχθηκε διότι συνδέεται με την κλασική ιστορία της Κορίνθου και συγκεκριμένα αναπαριστά το πασίγνωστο περιστατικό της συνάντησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Έλληνα βασιλιά που μεταλαμπάδευσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου, και του Διογένη, ενός εκ των διασημότερων και πιο αντιπροσωπευτικών στωικών φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδος» λέει η δημοτική αρχή.

Το σχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός λειτουργικού και φιλόξενου χώρου, ο οποίος θα διακοσμηθεί με καλαίσθητα φωτιστικά, καθίσματα, αλλά και πράσινο, ενώ θα φιλοξενήσει μια υπερυψωμένη κλιμακωτή εξέδρα από μπετόν, σε σπειροειδή μορφή, όπου θα τοποθετηθούν τα αγάλματα.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ''ΕΥΓΕ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου