Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ:Οι αγορές μπορούν να μιλάνε με τις ώρες για το αν θα γίνει το ένα ή το άλλο!

''ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ''...ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ...ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;;;



Στρος Καν: «Ας λένε οι αγορές» ...
Τονίζοντας ότι η βοήθεια της «τρόικας» προς την Ελλάδα δόθηκε με την προϋπόθεση η Αθήνα να αποπληρώσει το χρέος της, ο διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, διέψευσε την ύπαρξη σχεδίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι οι αγορές μπορούν να μιλάνε με τις ώρες για το αν θα γίνει ή όχι αναδιάρθρωση.

«Έχω πει ό,τι μπορούσα για το θέμα. Όμως σας αρέσει να το επαναλαμβάνω, οπότε θα το επαναλάβω», είπε ο Στρος-Καν, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αποφασίσει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να μειώσει το ύψος των χρεών της.
Υπενθύμισε ότι η βοήθεια των 110 δισ. ευρώ χορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ με βάση την αντίληψη ότι η Αθήνα θα αποπλήρωνε το χρέος της.
«Αυτή ήταν η υπόθεση γύρω από την οποία οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η στήριξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τελεία. Οι αγορές μπορούν να μιλάνε επί ώρες για την πιθανότητα να γίνει αυτό ή το άλλο», υπογράμμισε ο Στρος-Καν.
«Πάντα υπάρχουν υπέρ και κατά, όποια και αν είναι τα μέτρα της οικονομικής πολιτικής που έχουμε στο μυαλό μας. Μέχρι τώρα εργαζόμαστε με βάση το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί», συνέχισε.
«Για να δουλέψει το πρόγραμμα, χρειαζόμαστε δύο πράγματα: η χώρα να κάνει ακριβώς ό,τι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, και οι άλλοι εταίροι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Ευρωπαίοι, να κάνουν τη δουλειά τους όσον αφορά το μηχανισμό αντιμετώπισης της κρίσης. Αυτό είναι όλο», κατέληξε ο Στρος Καν, αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών που ζητά το ΔΝΤ.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου