Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ Ο ΑΚΗΣ!


Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ ΕΦΤΑΣΕ...


ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑΣ!

Με 226 ψήφους υπέρ, 9 κατά, 9 «παρών», 1 λευκό και 5 άκυρα, η Βουλή ενέκρινε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Ακη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.




Η σύσταση της επιτροπής προχωρεί άμεσα, καθώς εντός της ημέρας ο Φίλιππος Πετσάλνικος θα αποστείλει επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να δώσουν τα ονόματα των βουλευτών που θα την αποτελούν.

Η προανακριτική θα αποτελείται από 13 μέλη, εφόσον συμμετέχουν όλα τα κόμματα. Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή εκπροσώπου του ΛΑΟΣ είναι αμφίβολη και ότι ήδη το κόμμα απείχε από την ψηφοφορία στην ολομέλεια.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Φίλιππος Πετσάλνικος, το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 6 Ιουνίου.


«Απαράδεκτη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική»

«Δεν θα κρύψω τα συναισθήματά μου. Νιώθω οργή και λύπη», δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος μιλώντας –μετά από πολλά χρόνια- από το βήμα της Βουλής και έχοντας απέναντί του πλήθος πρώην συντρόφων του.

Υποστήριξε ωστόσο ότι η πικρία του οφείλεται «στην αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ», υπονοώντας ότι στην πραγματικότητα δεν αισθάνεται απέναντι με την επί δεκαετίες πολιτική του στέγη. Μάλιστα υποστήριξε ότι «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους με την πρόταση που κατέθεσε σε μια ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη».

Αν και δεν κατονόμασε ποιους εννοεί, συνέχισε λέγοντας ότι «σκοπός τους είναι να στήσουν ένα Κολοσσαίο προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη».

Επί της ουσίας, ο κ. Τσοχατζόπουλος εκτίμησε ότι νομικά είναι αστήρικτη η διαδικασία που ακολουθείται. Τόνισε πάντως ότι «δεν φυγομαχώ, δεν απολογούμαι και ζητώ φως παντού». Έκανε λόγο για «ψεύδη, λάθη και συκοφαντίες» και συμπλήρωσε ότι «όσοι νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο, έκαναν λάθος. Κανείς δε γλιτώνει από την αλήθεια. Αλήθεια με δόσεις -και μάλιστα άτοκες- δεν υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου