Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στο 10, 5% το έλλειμμα για το 2010.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...



Ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά από την Eurostat το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2010 που φθάνει το 10,5%. Προκειμένου να καλυφθούν οι αποκλίσεις του προϋπολογισμού, η χώρα θα πρέπει να λάβει μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου.

Δημοσίευμα του Bloomberg, μάλιστα, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει την αναδιάρθρωση του χρέους και επισημαίνει ότι : «Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει σε ένα ''κούρεμα'' η Ελλάδα, τόσο το καλύτερο για όλους, καθώς η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές χρέους και σε μεγαλύτερο πόνο».


Τα πρόσθετα μέτρα του Ιουνίου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όσον αφορά στα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθούν οι «τρύπες» στην οικονομία, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή νέων φόρων. Συγκεκριμένα:

1. Επιβολή ειδικού φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά, χυμούς).

2. Επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο.

3. Εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Πετρελαίου Θέρμανσης από τον προσεχή Οκτώβριο.

4. Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα. Οι αυξήσεις θα είναι εξίσου υψηλές όπως και οι πρόσφατες στην περιοχή του Ψυχικού.

5. Αύξηση των τελών κυκλοφορίας από το 2012. Τα αυξημένα τέλη θα καταβληθούν το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011 από 5.000.000 κατόχους οχημάτων Ι. Χ. και Δ. Χ.. Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν επιπλέον έσοδα ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ.

6. Έσοδα από τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις ορφανές καταθέσεις. Ειδική επιτροπή έχει αναλάβει την αναμόρφωση της νομοθεσίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, πάρα πολλές καταθέσεις που προέρχονται από κληρονομιές ουδέποτε αναζητήθηκαν και βρίσκονται αναξιοποίητες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου